Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΔΡΑΣΤΗ! Τι φώναζαν όταν έσφαζαν τον ιερέα – «Πόλεμος» προ των πυλών για τον Ολάντ


Τζιχαντιστές, όπως έδειξαν τα στοιχεία στην πορεία της έρευνας, μπήκαν στον καθολικό ναό Saint-Etienne-du-Rouvray στην Νορμανδία και για...
μικρό χρονικό διάστημα κράτησαν ομήρους 5 άτομα. Ένας εξ αυτούς, ο ιερέας του ναού Jaques Hamel, τον οποίο οι δυο δράστες με τα μαχαίρια, έσφαξαν.


Όταν οι δράστες μπήκαν στον ναό, μια από τις καλόγριες που βρισκόταν εκεί κατάφερε να ξεφύγει και να ενημερώσει την αστυνομία, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Μέσα σε λίγη ώρα, η αστυνομία εξουδετέρωσε τους δράστες, όμως εκείνοι είχαν καταφέρει να τραυματίσουν σοβαρά ένα ακόμη άτομο.

Κατά πληροφορίες οι δύο νεαροί τζιχαντιστές βγαίνοντας από τον καθολικό ναό και πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των Γάλλων αστυνομικών φώναζαν Allahu Akbar, δηλαδή ο «Θεός είναι μεγάλος», στα Αραβικά.

Η καλόγρια που γλίτωσε


Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της καλόγριας που κατάφερε να ξεφύγει από την ομηρία. Όμως, πριν το σκάσει άκουσε τους τζιχαντιστές να λένε πως «Εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνουν» λίγο πριν σφάξουν τον 84χρονο ιερέα.


Ο Ολλάντ στην Νορμανδία

Μόλις έληξε η ομηρία στην Νορμανδία, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός εσωτερικών έφτασαν στο σημείο. Αρχικά, ο ΥΠΕΣ δήλωσε πως «Ολόκληρη η Γαλλία και όλοι οι καθολικοί υποφέρουν. Θα κάνουμε μπλοκ».. Στην συνέχεια ο Ολάντ δήλωσε πως έχει ξεκινήσει πόλεμος.

«Οι Καθολικοί της Γαλλίας και ο κόσμος ολόκληρος τραυματίστηκαν. Επιτέθηκαν σε μια εκκλησία, σκότωσαν έναν ιερέα, βεβήλωσαν τη Δημοκρατία, έσπειραν τον τρόμο. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας χωρίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους, να μας διχάσουν», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.


Ποιοι είναι οι δράστες


Στην δημοσιότητα ήρθαν τα στοιχεία του ενός εκ των δραστών. Ο 19χρόνςο Αντέλ Κερμιτζέ, ήταν γνώριμος στην αστυνομία καθώς προσπάθησε 2 φορές να γυρίσει την Συρία με πλαστά χαρτιά (του αδερφού του και του ξαδερφού του) αλλά πάντα τον συνελάβαν και τον γύριζαν πίσω. Όταν σε κατ” οίκον περιορισμό και φορούσε «βραχιολάκι». Εμεινε υπό κράτηση έως τον περασμένο Μάρτιο και από εκείνη τη στιγμή ήταν στο σπίτι του, με βραχιολάκι, με την υποχρέωση να εμφανίζεται στην αστυνομία μία φορά την εβδομάδα.




Η Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες του Κερμίς από το 2011, όταν ήταν 14 χρονών, και μία πιο πρόσφατη.




Φυσικά, οι γονείς του είχαν ενημερώσει τις αρχές για την ριζοσπαστικοποίηση του γιού τους, όταν άλλαξε η συμπεριφορά του καθώς διάβαζε αποσπάσματα από το Κοράνι και ήθελε να πάει στην Συρία να πολεμήσει.

Τα στοιχεία του δεύτερου δράστη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε όμως ότι πρόκειται για έναν ανήλικο, γεννημένο το 1999 στην Αλγερία. Πρόκειται για τον μικρότερο αδελφό ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

A French policeman cordons off the area around the body of one of the two knifemen. Parisian prosecutor Francois Molins revealed that the pair were carrying a fake bomb with a timer, a handgun and knives during the attack and said they used nuns as human shields


Συνελήφθη 16χρονος

Εντωμεταξύ, έξω από το ναό η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν 16χρονο ο οποίος θεωρείται συνεργός των δύο τζιχαντιστών που σφαγίασαν τον Γάλλο ιερέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs