Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η Βρετανία παραιτείται από την προεδρία της ΕΕ για το 2017


Η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη για το 2017 Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά...
το δημοψήφισμα για το Brexit.

Η Βρετανία θα μπορούσε να έχει την προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ωστόσο η κυρία Μέι αποφάσισε ότι στον απόηχο του δημοψηφίσματος, η Βρετανία θα έπρεπε να παραιτηθεί από το αξίωμα αυτό.

Έτσι, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, έπειτα από την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η νέα πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι η Μεγάλη Βρετανία παραιτείται από την προγραμματισμένη προεδρία για το 2017.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Τουσκ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι η παραίτηση από την προεδρία του Συμβουλίου «είναι το σωστό, δεδομένου ότι η βρετανική κυβέρνηση θα είναι πολύ απασχολημένη με τις διαπραγματεύσεις για έξοδο από την ΕΕ».




Μετά από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τη νέα πρωθυπουργό, ο κ. Τουσκ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι της ζήτησε ένα «βελούδινο διαζύγιο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs