Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Δάνεια 47 εκατ. ευρώ χορήγησε η Εθνική Τράπεζα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζο


Δάνεια ύψους 39,5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και μόνο έχει λάβει,...
όπως δήλωσε, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ενώ μαζί με άλλο ένα προσωπικό δάνειο, περίπου 7 εκατ. ευρώ ο συνολικός δανεισμός φθάνει τα 47 εκατ. ευρώ.

Κατά την ακρόαση του, η οποία συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και κομμάτων, ο κ. Αλαφούζος υποστήριξε ότι δεν έχει αρρύθμιστες οφειλές και καταβάλλονται κανονικά σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην Εξεταστική και παρουσίασε ο πρόεδρός της, Σωκράτης Φάμελος, με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2016, ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να έχει δάνεια:

– Από την Εθνική Τράπεζα, 30.944.620 ευρώ για τον ΣΚΑΪ και προσωπικό δάνειο 6.802.000 «για την ταμειακή ενίσχυση» του ΣΚΑΪ. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αλαφούζος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, αυτό το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εγγύηση το σπίτι του και ακίνητα.

– Από την Τράπεζα Πειραιώς, 983.000 ευρώ.

Ο κ. Αλαφούζος, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης δεν είναι και οι πιο κερδοφόρες, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο, στόχος είναι να «προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και να δίνουν ικανοποίηση». Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι η Εθνική Τράπεζα, με τις δανειοδοτήσεις τις οποίες του παρείχε, είχε στόχο την κερδοφορία και όχι τη στήριξή του.




Οι αιχμές του κ. Αλαφούζου περί πολιτικής του δίωξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογη με αυτήν που είχε υποστεί επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του. Ο Σπύρος Λάπας χαρακτήρισε απαράδεκτη την άποψη του κ. Αλαφούζου και αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υπέστη προεκλογικά βάναυση παραβίαση κάθε δεοντολογίας από τον τηλεοπτικό του σταθμό ΣΚΑΪ.

Όμως, κ. Αλαφούζος άφησε αιχμές για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι ο νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή και όλα είναι νόμιμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs