Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες κατηγορούνται για δωροδοκία


Σήμερα ή αύριο αναμένεται να καταχωρήσει η Κυπριακή Γενική Εισαγγελία κατηγορητήριο, εναντίον Ελλήνων πολιτών για υπόθεση δωροδοκίας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας....
της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Το κατηγορητήριο θα περιλαμβάνει τον Ανδρέα Βγενόπουλο, Κυριάκο Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε, όπως επίσης και τον ιδιοκτήτης της εταιρείας Focus εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα. Κατηγορούμενοι επίσης είναι η κόρη και ο γαμπρός του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Η υπόθεση αφορά 1.000.000 ευρώ που κατατέθηκε σε λογαριασμό της εταιρείας A. C. Christodoulou Consultants. Το εν λόγω ποσό δεν δηλώθηκε στην Εφορία της Κύπρου και ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ενοχή, ως διευθυντής της εταιρείας, για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε πέντε μήνες άμεση φυλάκιση. Σε εκείνη την υπόθεση οι αρχικές κατηγορίες εναντίον της κόρης του Αθηνάς Χριστοδούλου και του συζύγου της Ανδρέα Κιζουρίδη που ήταν συγκατηγορούμενοι του Χριστόδουλου Χριστοδούλου ανεστάλησαν.




Οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν ότι το ένα εκατομμύριο δόθηκε στον κ. Χριστοδούλου από τον κ. Βγενόπουλο μέσω της εταιρείας Focus που λάμβανε δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα. Αν οι κατηγορούμενοι από την Ελλάδα δεν εμφανιστούν στο Δικαστήριο στη Λευκωσία, τότε θα εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και θα ζητηθεί η βοήθεια των ελληνικών αρχών.

Για άλλη υπόθεση που εκδικάζεται στη Κύπρο έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον των πρώην στελεχών της MIG Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί από την ελληνική αστυνομία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs