Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Δραματικές οι μαρτυρίες των μοναχών: Ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν - Βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία


Οι δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν...
τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.

Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

"Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία", είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Μία άλλη μοναχή που ήταν παρούσα το πρωί της Τρίτης στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray, την ώρα της λειτουργίας, έδωσε την μαρτυρία της για το πως κατάφερε να ξεφύγει.

«Μπήκαν απότομα και μοιράστηκαν μέσα στο χώρο της εκκλησίας. Μιλούσαν αραβικά. Είδα ένα μαχαίρι. Εφυγα την ώρα που άρχισαν να επιτίθενται στον πατέρα Jacques. Δεν ήξερα ακόμη τι θα έκαναν όταν έφυγα».
Η μοναχή, εντελώς σοκαρισμένη, ανέφερε ότι βρίσκεται σε ψυχολογική υποστήριξη και δήλωσε ότι περιμένει να μάθει νέα από τις άλλες καλόγριες που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία, σύμφωνα με την Le Figaro.

Google+ Followers