Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Χιροσίμα: Κρατήστε τα Πόκεμον σας μακριά από τα μνημεία για τα θύματα της ατομικής βόμβας


Η ιαπωνική πόλη της Χιροσίμα ζήτησε από τους δημιουργούς του Pokemon Go να κρατήσουν τα εικονικά τους τερατάκια έξω από τα μνημεία για τα...
θύματα της ατομικής βόμβας.



Θέλει τα Πόκεμον να «φύγουν» μέχρι τις 6 Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί μια ετήσια τελετή για την επέτειο του βομβαρδισμού του 1945.

Επίσης υπάρχει μια αίτηση από τους διαχειριστές του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα - υψηλά ραδιενεργό μετά από το ατύχημα του 2011 - να μείνουν τα Πόκεμον έξω από τους χώρους του εργοστασίου.

Το απίστευτα δημοφιλές παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία την Παρασκευή.

Εισάγει εικονικούς χαρακτήρες στον πραγματικό κόσμο που καταγράφει το smartphone και έτσι οι παίκτες μπορούν να πιάνουν Πόκεμον σε πραγματικούς, φυσικούς χώρους που έχουν οριστεί από την εφαρμογή ως «Pokerstops» ή «Γυμναστήρια Πόκεμον».

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια για κινητά, ζητά από τον παίκτη να περιπλανιέται στον πραγματικό κόσμο, οδηγώντας κατά συνέπεια σε αιτήματα αξιωματούχων ανά όλων τον κόσμο προς τους χρήστες να μείνουν μακριά από συγκεκριμένες τοποθεσίες για λόγους ασφαλείας ή ευαισθησίας ή σεβασμού, όπως στην περίπτωση της Ιαπωνίας.




Το Μουσείο στην μνήμη του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ, πρόσφατα δήλωσε στους επισκέπτες ότι το να παίζουν το παιχνίδι μέσα στους χώρους του μουσείου είναι «εξαιρετικά ακατάλληλο», ενώ το Άουσβιτς, όπου εκατομμύρια άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τους Ναζί, απαγόρευσε επίσης το παιχνίδι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs