Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΡΙΟ! Η ομάδα κωπηλασίας με όνειρα για βάθρο


Αναχώρησε σήμερα η πρώτη ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα 9 μέλη της...
αποστολής της κωπηλασίας βρίσκονται ήδη καθ” οδόν για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι Σοφία Ασουμανάκη-Κατερίνα Νικολαΐδου (διπλό σκιφ γυναικών), οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Χρήστου (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου), ο προπονητής τους, Τόλης Παλαιοπάνος και ο γιατρός Γιάννης Χριστογιάννης. Στην αποστολή θα ενσωματωθεί από τη Ρώμη ο τεχνικός της Εθνικής Τζιάνι Ποστιλιόνε.
Στόχος της ομάδας είναι να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα. Δηλαδή, τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς και τέσσερα μετάλλια. Από το 2004 η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στους κωπηλατικούς στίβους. Η αρχή έγινε με τους Βασίλη Πολύμερο και Νίκο Σκιαθίτη που πήραν το χάλκινο μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα. Στο Πεκίνο το 2008 ο Πολύμερος ανέβηκε ξανά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με το Δημήτρη Μούγιο. Στο Λονδίνο το 2012 την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου.


Η αποστολή θα μείνει για τέσσερις μέρες σε ξενοδοχείο της Κόπα Καμπάνα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου θα συναντήσει και τους υπόλοιπους αθλητές.

Αναγνώστες

Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.