Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΡΙΟ! Η ομάδα κωπηλασίας με όνειρα για βάθρο


Αναχώρησε σήμερα η πρώτη ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα 9 μέλη της...
αποστολής της κωπηλασίας βρίσκονται ήδη καθ” οδόν για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι Σοφία Ασουμανάκη-Κατερίνα Νικολαΐδου (διπλό σκιφ γυναικών), οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Χρήστου (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου), ο προπονητής τους, Τόλης Παλαιοπάνος και ο γιατρός Γιάννης Χριστογιάννης. Στην αποστολή θα ενσωματωθεί από τη Ρώμη ο τεχνικός της Εθνικής Τζιάνι Ποστιλιόνε.




Στόχος της ομάδας είναι να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα. Δηλαδή, τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς και τέσσερα μετάλλια. Από το 2004 η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στους κωπηλατικούς στίβους. Η αρχή έγινε με τους Βασίλη Πολύμερο και Νίκο Σκιαθίτη που πήραν το χάλκινο μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα. Στο Πεκίνο το 2008 ο Πολύμερος ανέβηκε ξανά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με το Δημήτρη Μούγιο. Στο Λονδίνο το 2012 την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου.


Η αποστολή θα μείνει για τέσσερις μέρες σε ξενοδοχείο της Κόπα Καμπάνα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου θα συναντήσει και τους υπόλοιπους αθλητές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs