Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Κλοπή - μυστήριο όπλων από βάση των ΗΠΑ στην Γερμανία - Τι φοβούνται οι Αρχές


Συλλογή όπλων κλάπηκε από αμερικανική βάση στη Γερμανία και συγκεκριμένα κοντά στην Στουτγκάρδη μέσα στον Ιούλιο. Αυτό...
αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι που ακόμα δεν έχουν μπορέσει να τα εντοπίσουν.

Η κλοπή όπλων κάτι που έχει προκαλέσει προφανή ανησυχία ότι τα όπλα θα καταλήξουν στη "μαύρη αγορά" και προοπτικά θα πέσουν στα λάθος χέρια, φοβούμενοι και για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα.

"Μια σειρά από ημι-αυτόματα περίστροφα, ένα τουφέκι μικρού διαμετρήματος και μια καραμπίνα, ήταν ανάμεσα στα κλοπιμαία" τόνισε ο Κρις Γκρέι, εκπρόσωπος Υπηρεσίας Έρευνας του αμερικανικού στρατού.

"Λόγω της εν εξελίξει έρευνας, δεν θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες ή άλλα χαρακτηριστικά των κλοπιμαίων αυτή την ώρα, για να προστατέψουμε την ακεραιότητα της έρευνας" τόνισε ο Ρέι Τζόνσον, εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Η βάση που υπάρχει από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου σαν τοπικό φρουραρχείο, όμως αποτελεί ακόμη λειτουργική βάση, στην οποία εδρεύουν ειδικές μονάδες όπως οι πρασινοσκούφηδες και η μονάδα υποβρυχίων καταστροφών.

"Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα καθώς η έρευνα προχωρά, όμως σ' αυτή τη φάση δεν υπάρχει στοιχείο ότι κάποιος απ' έξω έκλεψε τα όπλα ή παραβίασε την περίφραξη, ενδεχόμενο πάντως που δεν έχουμε αποκλείσει" υπογράμμισε ο Γκρέι. Οποιαδήποτε πληοροφορία που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, θα αποφέρει σε αυτόν που την έδωσε 10.000 δολάρια.
Αντίστοιχες υποθέσεις συνήθως λύνονται με εσωτερική έρευνα, όμως αφού πέρασαν αρκετές εβδομάδες από την κλοπή, ο αμερικανικός στρατός, έδωσε το θέμα στη δημοσιότητα. "Οι γερμανικές αρχές ειδοποιήθηκαν και δουλεύουν μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις στο πλαίσιο της έρευνας" τονίζει ο Τζόνσον.

Αυτό που ανησυχεί βέβαια ιδιαίτερα τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Γερμανούς αξιωματούχους, είναι ότι η συγκεκριμένη κλοπή, έρχεται την ώρα που η Γερμανία έχει γίνει θέατρο μια σειρά επιθέσεων είτε από φανατικούς ισλαμιστές είτε από άτομα σαν τον 18χρονο ρατσιστή που σκότωσε εννιά άτομα στο Μόναχο, πριν πέσει νεκρός από τις ίδιες του τις σφαίρες.

Όπως δήλωσε ο αδερφός του Φεράτ, ο νεαρός λοχίας, όπως και πολλοί άλλοι από το στράτευμα, θεωρούσαν ότι συμμετείχαν σε μια στρατιωτική άσκηση και σύντομα ο καθένας από αυτούς, συνειδητοποιώντας την πραγματικότητα, ερχόταν στη δύσκολη θέση να επιλέξει αν θα στραφεί εναντίον των «αδερφών» του.

Ο Φεράτ όπως φαίνεται στο βίντεο μεταφέρεται από πολίτες στο ασθενοφόρο, ενώ η μάχη μεταξύ των στρατιωτών και των αστυνομικών συνεχίζεται.

Google+ Followers