Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο ετεροθαλής αδερφός του Ομπάμα δηλώνει πως θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ


Ο Ντόναλντ Τραμπ απέκτησε την υποστήριξη του ετεροθαλή αδερφού του Μπάρακ Ομπάμα, αφού...
αποκαλύφθηκε ότι σκοπεύει να τον ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Μαλίκ Ομπάμα, που έχει μια έντονη σχέση με τον συγγενή του στον Λευκό Οίκο, είπε στην New York Post πως «μου αρέσει ο Ντόναλντ Τραμπ γιατί μιλάει από την καρδιά του...το «Make America Great Again» είναι ένα πολύ καλό σλόγκαν. Θα ήθελα να τον συναντήσω».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μαλίκ Ομπάμα «μίλησε με τον αδερφό του πριν έναν χρόνο και ένιωθε ενοχλημένος που δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την δικιά του πολιτική πορεία», όταν έθεσε την υποψηφιότητα του για κυβερνήτης της νοτιοδυτικής κομητείας Σιάγια της Κένυας το 2013.

Μιλώντας από το σπίτι του στο χωρίο Κογκέλο της Κένυα, ο κ. Ομπάμα, 58 ετών και για πολύ καιρό υποστηρικτής των Δημοκρατικών, δήλωσε πως η βαθιά απογοήτευσή του για την θητεία του αδερφού του τον οδήγησε να αλλάξει στρατόπεδο και να υποστηρίξει τους Ρεπουμπλικανούς.

Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, δηλώνει, ήρθε νωρίτερα μέσα σε αυτόν τον μήνα όταν ο διευθυντής του FBI, Τζλειμς Κόμεϊ, παρότρυνε να μην διωχθεί η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, για την χρήση προσωπικού σέρβερ κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός εξωτερικών. «Θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα όντας ο φύλακας απόρρητων πληροφοριών», δήλωσε ο κ. Ομπάμα


Ο Τραμπ έσπευσε να αναφέρει τα νέα στο Twitter, όπου έγραψε ότι ο κ. Ομπάμα «πιθανώς μεταχειρίστηκε άσχημα από τον Πρόεδρο – όπως όλοι οι άλλοι».



Ο πατέρας του προέδρου και του Μαλίκ, Μπάρακ Ομπάμα ο γηραιότερος, έφυγε από την Κένυα το 1959 όταν ο Μαλίκ ήταν ενός έτους και η γυναίκα του ήταν έγκυος στην αδερφή του. Ύστερα δούλεψε για το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Στάνλεϊ Αν Ντάνχαμ. Ο Μαλίκ Ομπάμ δεν είχε συναντήσει τον ετεροθαλή αδερφό του μέχρι το 1985.




Ο κ. Ομπάμα σκοπεύει να γυρίσει στις Η.Π.Α. για να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο. Ο κ. Ομπάμα παλιά ζούσε στο Μέριλαντ, όπου δούλεψε για πολλά χρόνια ως λογιστής και είναι εγγεγραμμένος εκεί για να ψηφίσει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs