Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Φρίκη στο Μαλάουι: Συνελήφθη άνδρας με HIV που πληρωνόταν για να βιάζει ανήλικα κορίτσια - Χαιρέτισαν τη σύλληψη δικηγόροι ανθρώπινων δικαιωμάτων


Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η ιστορία φρίκης στο Μαλάουι. Ο Ερίκ Ανίβα, έκανε...
γνωστό, το επάγγελμα της «ύαινας» καθώς πληρώνεται από τις οικογένειες για να βιάζει ανήλικα κορίτσια, όταν αυτά μπουν για πρώτη φορά στην έμμηνο ρύση τους.

Ο πρόεδρος της χώρας, Πίτερ Μουταρίκα, μην μπορώντας φαίνεται να αντιδράσει αλλιώς στον παγκόσμιο σάλο, διέταξε τη σύλληψη του Έρικ Ανίβα, ο οποίος δήλωσε στα τοπικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης πως πληρωνόταν για να κάνει σεξ με ανήλικα κορίτσια. Ο Ανίβα είπε επίσης στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, πως είναι φορέας του ιού HIV.

Στον Ανίβα απαγγέλθηκαν αμέτρητες κατηγορίες βιασμού, είπε στο Associated Press, ο Γενικός Επιθεωρητής της αστυνομίας του Μαλάουι, Λέξτεν Κασάμα.

«Από τις πολλές γυναίκες που είχαν σεξουαλική μαζί του, οι περισσότερες ήταν ανήλικα παιδιά», δήλωσε ο Κασάμα.

Σε συνεντεύξεις, ο Ανίβα ισχυρίστηκε ότι ήταν εργαζόμενος που πληρωνόταν για σεξ, ένα επάγγελμα γνωστό ως «ύαινα», προσελαμβάνετο από τις οικογένειες και τους γέροντες χωριών στο νότιο Μαλάουι, για να έχει σεξουαλικές σχέσεις με νεαρά κορίτσια όταν αυτά φτάσουν στην εφηβεία ως μια μορφή τελετουργικού εξαγνισμού.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Μαλάουι είπε ότι είναι απαράδεκτο να διαπράττονται τέτοιες παραβιάσεις με το πρόσχημα του πολιτισμού.

Ο Μουταρίκα είπε ότι αφού ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν χρησιμοποιεί προστασία στις «κακές πράξεις του», θα πρέπει να διερευνηθεί η έκθεση των νεαρών κοριτσιών στον ιό HIV και αν επιβεβαιωθεί, να του απαγγελθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες.

Ο πρόεδρος διέταξε επίσης την αστυνομία να ερευνήσει όλους τους άνδρες και τους γονείς που συμμετείχαν σε αυτό που αποκάλεσε «αυτή η συγκλονιστική πρακτική».

Μια δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Μαλάουι, η Κρισπίν Σιμπάντε, συνεχάρη τον πρόεδρο για τη χειρονομία, αλλά είπε ότι η σύλληψη του Ανίβα δεν αρκεί.





«Η συγκεκριμένη πρακτική είναι πολύ αχαλίνωτη σε ορισμένα μέρη της χώρας», δήλωσε η Σιμπάντε, προτρέποντας σε μια ευρύτερη προσπάθεια για να λήξει αυτή η παράδοση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs