Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή σε εκκλησία στη Νορμανδία - Κατακρεούργησαν τον ιερέα (Photos)


Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών είναι οι δύο άνδρες που νωρίτερα είχαν εισβάλλει, οπλισμένοι με...
μαχαίρια, σε εκκλησία στην πόλη Σαιντ Ετιέν ντε Ρουβραί, στη Νορμανδία και είχαν κρατήσει ομήρους. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αναφέρουν ότι οι δράστες πριν εξουδετερωθούν, σκότωσαν τον ιερέα του ναού, καθώς και ότι άλλος ένας όμηρος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση («μεταξύ ζωής και θανάτου» αναφέρεται χαρακτηριστικά).


Σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και AFP, οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ειδοποιήθηκαν από μέλος του εκκλησιάσματος που κατάφερε να διαφύγει και έσπευσαν στην περιοχή, «εξουδετέρωσαν» τους δύο δράστες.

Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, όμηροι κρατήθηκαν ο ιερέας, δύο καλόγριες και τουλάχιστον τρία μέλη του εκκλησιάσματος.


Ο Φρανσουά Ολάντ, που μετέβη στο σημείο, έκανε λόγο για τρομοκράτες, πιστούς του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας ότι δεν επλήγησαν μόνον οι καθολικοί, αλλά όλοι οι Γάλλοι, τους οποίους κάλεσε σε κοινό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία.




Το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση μεταδίδει πως οι δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης ήταν «στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, κατά τη διάρκεια της ομηρίας.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο για «βάρβαρη επίθεση» η οποία «τραυμάτισε όλη τη Γαλλία και όλο τον Καθολικό κόσμο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs