Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μύκονος: Ένα εκατ. ευρώ ο τζίρος του Ρέμου στο Nammos


Σαρωτικοί έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Ελέγχων στη Μύκονο – Τι βρήκαν οι «ράμπο» της ΓΓΔΕ...

Σαρωτικούς ελέγχους στη Μύκονο και σε άλλα τουριστικά νησιά κάνουν τις τελευταίες ημέρες κλιμάκια επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Όπως πληροφορείται το www.protothema.gr, το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στο Nammos της Μυκόνου συνεργείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με επτά οικονομικούς επιθεωρητές έλεγχαν τις αποδείξεις προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν γίνονται παραβάσεις από τις οποίες το ελληνικό δημόσιο να χάνει έσοδα. Οι πληροφορίες λένε ότι οι «ράμπο» της ΓΓΔΕ διαπίστωσαν πως οι υπεύθυνοι του καταστήματος έκοψαν όλες τις αποδείξεις.

Ο τζίρος για τους ιδιοκτήτες του Nammos, και αναφερόμαστε μόνο στη βραδιά της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου, ήταν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Από τον ΦΠΑ, το ελληνικό δημόσιο είχε έσοδα περίπου 200.000 ευρώ.




Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δέκα χρόνια οι ιδιοκτήτες του Nammos είχαν μια μεγάλη περιπέτεια με τις φορολογικές αρχές αφού είχε διαπιστωθεί σωρεία παραβάσεων. Η οικονομική και δικαστική περιπέτεια κράτησε χρόνια και κόστισε στα αφεντικά του Nammos περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο κατέβαλαν για να αποπληρώσουν τα βεβαιωμένα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες.

Το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, δηλαδή μια ημέρα πριν τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Nammos, το συνεργείο των «ράμπο» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βρέθηκε στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις για ποσά από 500 μέχρι 12.000 ευρώ.


Στην Τήνο, η αποφυγή της έκδοσης αποδείξεων γίνεται… κανόνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθεωρητές της ΓΓΔΕ έκαναν ελέγχους και στην Τήνο. Μάλιστα, από τις 18 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο νησί της Μεγαλόχαρης, οι 14 δεν έκοβαν αποδείξεις!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs