Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Στόχος των χάκερ έχει γίνει το Pokemon Go


Όταν η Niantic άνοιξε τους server της το περασμένο Σάββατο σε 26 επιπλέον χώρες –μία εξ αυτών στην ευρωπαϊκή ζώνη ...
είναι και η Ελλάδα- τα προβλήματα με τους server που είχαν διαπιστωθεί σχεδόν από την πρώτη μέρα της επίσημης κυκλοφορίας του παιχνιδιού αυξήθηκαν.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν και οι φήμες ότι οι server του Pokémon Go έχουν γίνει στόχος hacker! Αρχικά, όλοι υποθέσαμε ότι τα εκατομμύρια των παικτών ήταν η αιτία για τα όποια προβλήματα «υπερφόρτωσης» των server. Ίσως όμως ότι μία ομάδα hacker με την ονομασία OurMine team πιθανόν να έχει παίξει κάποιο ρόλο. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποκτήσει φήμη για τις επιτυχημένες «διεισδύσεις» της σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πιο διάσημη φυσικά εκείνη στον λογαριασμό του Zuckerberg σε Twitter και Pinterst.





Σε ανακοίνωσή τους μέσω e-mail οι OurMine ανέφεραν πως σκοπός τους ήταν να βοηθήσουν την Niantic να προστατεύσει τους server της από παρόμοιες επιθέσεις και ότι περιμένουν η εταιρία να επικοινωνήσει μαζί τους για να την ενημερώσουν για τα θέματα ασφάλειας στους server της.

Οι server του Pokémon GO υποτίθεται πως είχαν δεχτεί ακόμα μία επίθεση τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του από τους PoodleCorp οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει κάποια μορφή DDoS.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs