Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Αμβρόσιος: Το κομπιούτερ δεν είναι μόνο για να βλέπεις τσόvτeς - «Οι άνθρωποι-αρουραίοι ζουν μόνιμα στην λάσπη, στον κοινωνικό οχετό, στον βούρκο»


Απάντηση σε όσους σχολίασαν επικριτικά και ειρωνικά το περιστατικό με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο δωμάτιό του στην Επισκοπή, την οποία και απέδωσε σε…
έργο του διαβόλου, δίνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, στο νέο κείμενο που δημοσιεύει στο προσωπικό του blog.

Ο Αμβρόσιος παραθέτει τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες, ένα από τα οποία είναι και το εξής: «Άλλη φορά να μη οράς τσόντες εις τον υπολογιστή σου, αθεόφοβε».

Με αφορμή το συγκεκριμένο σχόλιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας απαντά:

«Σ’ αυτά τα ανθρωπάκια, θα θέλαμε σήμερα να δώσουμε μια απάντηση. Έτσι, λοιπόν, ας μη ξεχνάμε, ότι οι αρουραίοι είναι καταδικασμένοι να ζουν μέσα στο βούρκο των οχετών! Δεν μπορούν να κατανοήσουν, δεν μπορούν να φαντασθούν, ότι υπάρχουν και τα πτηνά, τα οποία απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα! Ότι υπάρχουν και οι αετοί, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στις κορυφές!

Όπως, λοιπόν, υπάρχουν οι αρουραίοι, έτσι υπάρχουν και οι άνθρωποι-αρουραίοι! Ζουν μόνιμα στην λάσπη, στον κοινωνικό οχετό, στον βούρκο! Γι’ αυτό ακριβώς και δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι το κομπιούτερ δεν είναι μόνο για να βλέπεις «τσόντες», αλλά κυρίως και προεχόντως είναι ένα εργαλείο για μάθηση, για συγγραφή, για επικοινωνία, για αλληλογραφία, ακόμη και για μάχες πνευματικές! Δεν είναι μόνο για την χυδαιότητα και τις «τσόντες», όπως φαντάσθηκαν!»

Σε άλλο σημείο του κειμένου του, ο Αμβρόσιος γράφει: «Απευθύνομαι, λοιπόν, σε σας, αγαπητά μου Παιδιά, που θλίβεσθε για την κατά καιρούς επιχειρούμενη κακοποίησή μου, και σας παρακαλώ: μη λυπάστε! Είναι τιμή και ευλογία να πάσχουμε για τον Κύριό μας.»
«Σαν συνέχεια στην ανάρτησή μας για την θαυμαστή διάσωση του Επισκοπείου μας από βέβαιη πυρκαϊά, σήμερα σας παραθέτουμε μια διήγηση για τα τερτίπια του Διαβόλου, ο οποίος με πολλούς τρόπους μας πειράζει την καθημερινή μας ζωή! Γι’ αυτό άλλωστε έχει και το όνομα: ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ. Επομένως σας παρακαλώ, ευκαίρως-ακαίρως να επαναλαμβάνουμε τα λόγια της προσευχής «Πάτερ ημών»: «Κύριε, μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσε ημάς από του Πονηρού!», καταλήγει.

Google+ Followers