Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Οι κολομβιανές αρχές καταστρέφουν 104 παρασκευαστήρια κοκαΐνης σε 5 μέρες


Οι Κολομβιανές αρχές κατέστρεψαν 104 παρασκευαστήρια κοκαΐνης, που ήταν ικανά να παράγουν περίπου 100 τόνους του ναρκωτικού κάθε χρόνο, δήλωσε ο ....
αρχηγός της δίωξης ναρκωτικών την Τρίτη.

Η επιχείρηση, που πραγματοποιείται για 5 μέρες στην νοτιοανατολική περιοχή της Κολομβίας που είναι κυρίως ζούγκλα, είναι μέρος μιας νέας στρατηγικής της κυβέρνησης που έχει σκοπό να καταπολεμήσει την παραγωγή ναρκωτικών και κυρίως την καλλιέργεια κόκας, το βασικό συστατικό της κοκαΐνης.

«Αυτό είναι ένα διαρθρωτικό πλήγμα για τα οικονομικά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών», δήλωσε στο Reuters o διευθυντής της δίωξης ναρκωτικών, ο στρατηγός Χοσέ Άγχελ Μεντόσα, μέσα στην ζούγκλα της επαρχίας Γκουαβιάρε.

Τα παρασκευαστήρια κάηκαν ολοσχερώς από κομάντος της αστυνομίας.

Η καλλιέργεια της κόκας είχε αυξηθεί κατά 39% στην Κολομβία το 2015, σύμφωνα με δεδομένα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι αρχές της χώρας κατασχέσαν 253 τόνους κοκαΐνης το 2015, 71% παραπάνω από το ποσοστό κοοκαΐνης που κατάσχεσαν το 2014.





Αριστερόφρονες επαναστάτες και εγκληματικές συμμορίες είναι και οι δυο μπλεγμένοι στο εμπόριο ναρκωτικών – βάζοντας φόρους στου καλλιέργειες των φυτών, διαχειριζόμενοι την λειτουργία των παρασκευαστηρίων και εργαστηρίων και διακινώντας το σε συνεργασία με τα μεξικάνικα καρτέλ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs