Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Αποζημίωση 115.000 δολαρίων για ανάρτηση στο Facebook - Του κατέστρεψε κυριολεκτικά τη ζωή


Αποζημίωση 115.000 δολαρίων κέρδισε 74χρονος Αυστραλός για τη ζημιά που υπέστη από...
δυσφημιστική ανάρτηση που του κατέστρεψε –κυριολεκτικά– τη ζωή, αφού αναγκάστηκε να αλλάξει ακόμη και τόπο διαμονής.

O Kenneth Rothe ήταν ιδιοκτήτης δύο ξενοδοχείων - Nirvana Village και Blue Dolphin– στην παραλιακή πόλη Ναμπούκα της Αυστραλίας, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Μετά από μια ανυπόστατη ανάρτηση που έκανε ο ηλεκτρολόγος David Scott στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η ζωή του Rothe έγινε εφιάλτης: ο Scott κατηγορούσε τα ξενοδοχεία του ότι υποθάλπουν παιδόφιλους –μια κατηγορία που αποδείχθηκε ψευδής αργότερα στο δικαστήριο.

Από τον Μάρτιο 2014 που έγινε η ανάρτηση, όλα άλλαξαν για τον Rothe, σημειώνει στο δημοσίευμά του το Business Insider. Άρχισε να δέχεται απειλές και ανώνυμα τηλεφωνήματα και δέχθηκε ακόμη και επίθεση που τον καθήλωσε για έξι μήνες στο νοσοκομείο. Τελικά δεν άντεξε και μετακόμισε με την οικογένειά του σε άλλη πόλη.

Ο δικαστής Judith Gibson έκρινε ανυπόστατη την ανάρτηση και υποχρέωσε τον Scott να καταβάλει αποζημίωση 115.000 δολαρίων στον Rothe για τη βλάβη που του προκάλεσε με την ανάρτησή του.




«Η ανωνυμία, η αμεσότητα και η τεράστια απήχηση που έχουν το Internet και τα κοινωνικά δίκτυα τα καθιστούν επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια ανθρώπων που θεωρούν τον εαυτό τους σταυροφόρο ή πληροφοριοδότη», σχολίασε ο δικαστής Gibson.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs