Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ιράκ: 11 νεογνά χάνουν την ζωή τους μετά από φωτιά σε νοσοκομείο


Έντεκα νεογνά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε ένα από ...
τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου και των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Έντεκα πρόωρα έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο μαιευτήριο του δημόσιου νοσοκομείου Γιαρμούκ» στη δυτική Βαγδάτη, δήλωσε στο AFP ο Αχμέντ αλ-Ρουντέινι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Είκοσι εννέα ασθενείς που βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της ιρακινής πρωτεύουσας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουντέινι μια έρευνα σημείωσε ότι πιθανών η φωτιά οφείλεται σε ηλεκτρική βλάβη.

Οι αρχές της Βαγδάτης σφράγισαν την περιοχή και έδιωξαν τους δημοσιογράφους από το σημείο. To Mada Press, ένα πρακτορείο ειδήσεων στην Βαγδάτη, ανέφερε πως 29 γυναίκες και 7 μωρά μετακινήθηκαν από την πτέρυγα, όπου ξέσπασε η φωτιά, και μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

Η φωτιές από ηλεκτρική βλάβη είναι συχνές στην ιρακινή πρωτεύουσα και σε όλη την επικράτεια της χώρας λόγω της κακής συντήρησης και των κακής ποιότητας καλωδίων.




Ή έλλειψη εξόδων εκτάκτου ανάγκης επίσης συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου όταν ξεσπάει μια φωτιά. Υπάρχει επίσης μια διαδεδομένη ανικανότητα των κατασκευαστικών εταιρειών και των προμηθευτών κατασκευαστικών υλικών να φτάσουν τα απαραίτητα στάνταρ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs