Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Ο 18χρονος που ξετρέλανε τη Μicrosoft και της πούλησε την εταιρεία του


Η Microsoft μόλις απέκτησε μια νεοφυή επιχείρηση που διοικείται από έναν έφηβο επιχειρηματία.

Η ομάδα...
Xbox της Microsoft ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εξαγόρασε την Beam, μια διαδραστική πλατφόρμα ζωντανού streaming για παίκτες.

Ο 18χρονος Ματ Σαλσαμέντι ξεκίνησε τη startup του με έδρα το Σιάτλ πριν από οχτώ μήνες, και πλέον έχει 24 εργαζομένους.


Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Η κίνηση αυτή θα υποστηρίξει τη στρατηγική ανάπτυξης της Microsoft γύρω από το Xbox Live, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικού gaming στον κόσμο. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι είναι ενθουσιασμένος με την ικανότητα της Beam να «επιφέρει σύγκλιση παιξίματος και παρακολούθησης» που θα συμβάλλει στο να γίνει το Xbox Live «πιο κοινωνικό και συναρπαστικό».

Ο ψηλόλιγνος, ευφραδής έφηβος τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όταν παρουσίασε το Beam επί σκηνής στον διαγωνισμό TechCrunch Disrupt Startup Battlefield. Εκεί εξήγησε ότι «οι παραδοσιακές πλατφόρμες δεν προσφέρουν κάποιον τρόπο συμμετοχής σε όσους παρακολουθούν».


Το Beam, απ’ την άλλη μεριά, επιτρέπει στους παίκτες να δώσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στους θεατές, έτσι ώστε να υπάρχει αμοιβαία εμπλοκή σε πραγματικό χρόνο. Οι θεατές μπορούν να κάνουν πράγματα όπως π.χ. να αλλάξουν το όπλο του παίκτη, να ελέγξουν το περιβάλλον, ή να προειδοποιήσουν για επερχόμενες απειλές.

Και όλα αυτά γίνονται χωρίς καθυστέρηση, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες streaming που έχουν καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων.

Το Beam κέρδισε το Battlefield – και μαζί 50.000 δολάρια. Τον Ιούνιου, ο Σαλσαμέντι και ο συνιδρυτής Τζέιμς Μπομ ανακηρύχθηκαν Εταίροι Thiel. Ο οργανισμός του επενδυτή Πίτερ Τιλ πληρώνει τους νέους επιχειρηματίες 100.000 δολάρια σε βάθος δύο ετών ώστε αυτοί να μην πάνε στο πανεπιστήμιο ή να φύγουν απ’ τη δουλειά για να εργαστούν στα δικά τους επιχειρηματικά πρότζεκτ.

Η πρώιμη επιτυχία του Σαλσαμέντι ήρθε με σκληρή δουλειά. «Θυμάμαι καθαρά πολλά από τα εκατοντάδες ξενύχτια που πέρασαν γράφοντας εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα» έγραψε ο Σαλσαμέντι. «Ήξερα ότι αυτό που χτίζαμε ήταν μοναδικό και συναρπαστικό, και η εξαγορά ήρθε σ’ ένα πολύ καλό timing».





Και πρόσθεσε ότι η απόφαση πώλησης «ήταν η καλύτερη κίνηση για μας εξαιτίας της εστίασής τους σε κοινότητες παιχνιδιών με το Xbox».

Η Beam έχει ήδη προσελκύσει 100.000 μέλη.

Ο Σαλσαμέντι θα παραμείνει επικεφαλής της Beam στην έδρα της Microsoft στο Ρέντμοντ, εντός της ομάδας μηχανολογίας του Team Xbox.

fortunegreece

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs