Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

18χρονη αυτοπυρπολήθηκε για να γλιτώσει από το ISIS


Κάηκαν τα μαλλιά, τα χέρια και το πρόσωπό της, εξαφανίζοντας τη μύτη, τα μάτια και τα χείλη της...

Η Yasmin, Γεζίντι από το Ιράκ, ζει πλέον στη Γερμανία μαζί με άλλες 1100 γυναίκες που υπέστησαν ανείπωτα βασανιστήρια και κακοποίηση από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ζει με τη μητέρα, τους αδελφούς και την αδελφή της, η οποία αρνείται να πει έστω και μια λέξη για όσα πέρασε στα χέρια των ισλαμιστών. Για τη Yasmin, όμως, η ανάγκη ο κόσμος να μάθει την ιστορία της είναι πιο δυνατή κι από τον πόνο που της προκαλούν οι φρικτές αναμνήσεις της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, απήχθη το 2014, στα 16 της και κατάφερε να αποδράσει στα 18 της, βρίσκοντας καταφύγιο σε προσφυγικό καταυλισμό. Ταλαιπωρούμενη όμως από τα ψυχικά τραύματα που της είχε αφήσει η κακοποίηση από το ISIS, νόμισε πως άκουσε κάποια στιγμή φωνές των μαχητών έξω από τη σκηνή στην οποία ζούσε και προκειμένου να γλιτώσει περιλούστηκε με πετρέλαιο και αυτοπυρπολήθηκε.

«Η φωνή τους ήταν στα αυτιά μου, άκουγα τη φωνή τους, τρομοκρατήθηκα», αφηγείται, «δεν άντεχα άλλο».

Η φωτιά έκαψε τα μαλλιά, τα χέρια και το πρόσωπό της, εξαφανίζοντας τη μύτη, τα μάτια και τα χείλη της και προκαλώντας της μεγάλη παραμόρφωση.

Η Yasmin δεν ξεχνά τη στιγμή που ο Γερμανός γιατρός Jan Ilhan Kizilhan μπήκε για πρώτη φορά στη σκηνή της, στον προσφυγικό καταυλισμό, και είπε στην ίδια και τη μητέρα της, στη γλώσσα τους, πως θα μπορούσε να τις βοηθήσει στη Γερμανία.
«Φυσικά ήθελα να έρθω και να είμαι ασφαλής και να γίνω πάλι η παλιά Yasmin», λέει. Φιλοδοξεί να πάει σχολείο, να βελτιώσει τα γερμανικά της, να μάθει αγγλικά και να βρει δουλειά σχετική με την πληροφορική.

Σύμφωνα με τον Δρ Kizilhan, την περιμένουν από 5 έως 15 επεμβάσεις κι εκείνη ελπίζει να μπορεί ξανά να βγει έξω χωρίς ο κόσμος να την κοιτάζει επίμονα και τα παιδιά να βάζουν τα κλάματα όταν τη βλέπουν. «Θέλω να τα καταφέρω με τις επεμβάσεις και να είμαι ξανά υγιής. Η οικογένειά μου είναι εδώ και θέλω να αρχίσω μια νέα ζωή», λέει.

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs