Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: «Χρυσός» για τρίτη φορά ο Μπολτ - Με χρόνο 9.81 κέρδισε τα 100μ


Είναι ο σούπερ σταρ των σπριντ και φρόντισε να το αποδείξει για μία ακόμη φορά. Ο Γιουσέιν Μπολτ, παρά το γεγονός ότι ...
έμεινε πίσω στην εκκίνηση, κατάφερε να κερδίσει στον τελικό των 100μ με 9.81 και να γίνει ο πρώτος αθλητής που κερδίζει τρία χρυσά μετάλλια σε συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τζαμαϊκανός αθλητής κατάφερε να νικήσει τόσο τον Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) που είχε έρθει στο Ρίο με την καλύτερη εφετινή επίδοση (9.80) και τερμάτισε σε 9.89, όσο και τον Καναδό Αντρέ ντε Γκράσε που πήρε το χάλκινο με 9.91 και να φθάσει συνολικά τα 7 χρυσά μετάλλια που έχει στην κατοχή του στη διοργάνωση. 

Στόχος του είναι, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει να κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια ώστε να ισοφαρίσει δύο άλλες μεγάλες μορφές του παγκόσμιου στίβου, τον Πάαβο Νούρμι (Φινλανδία) και τον Καρλ Λιούις (ΗΠΑ). Με εξαίρεση το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού (Νότια Κορέα) το 2011 όπου είχε αποκλειστεί στα 100μ για άκυρη εκκίνηση, ο Μπολτ έχει κερδίσει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε από το 2008 μέχρι σήμερα.

«Αυτό γίνεται γιατί προπονούμαστε για να το πετύχουμε. Σας είπα παιδιά ότι ήμουν έτοιμος να τα καταφέρω. Κάντε υπομονή, δύο ακόμη μετάλλια έμειναν», δήλωσε ο 29χρονος Μπολτ στους δημοσιογράφους. 

«Κάποιος είπε ότι μπορώ να γίνω αθάνατος. Δύο ακόμη μετάλλια να κατακτήσω και θα το προσυπογράψω: Αθάνατος», πρόσθεσε, θέλοντας να κάνει σαφές τι σημαίνει για τον ίδιο να φθάσει στην κορυφή, δίπλα στους άλλους δύο θρύλους του κλασικού αθλητισμού.

Η ιστορία τον χαιρετά σαν τον καλύτερο όλων των εποχών. «Αυτό είναι για εσένα Τζαμάικα, σηκωθείτε... αυτό είναι για το λαό μου,» τόνισε. «Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι έβγαλα τα παπούτσια μου .. Θέλω να τα κρατήσω. Αλλά δεν θα φύγω εντελώς. Εχω κερδίσει ό, τι μπορούσα και ήθελα να κερδίσω. Όταν μπήκα στο γήπεδο ένιωσα τα πόδια μου να έτρεμαν. Όμως οι φίλαθλοι μου έδωσαν μια απίστευτη υποστήριξη ... ,» πρόσθεσε.

Ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου, δεν παρέλειψε να χαιρετίσει και να συγχαρεί τον Νοτιοαφρικανό φαν Νίεκερκ που λίγη ώρα νωρίτερα είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. «Αν υπήρχε ένας που θα μπορούσε να καταρρίψει το ρεκόρ του Μάκλ Τζόνσον ήταν αυτός,» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τους θεατές που τον χειροκροτούσαν ασταμάτητα όσο ήταν μέσα στο στάδιο σχηματίζοντας με τις κινήσεις των χεριών του και τον περίφημο «κεραυνό». 




Αντίθετα με τον Μπολτ, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους θεατές ο 34χρονος Αμερικανός αντίπαλός του, Τζάστιν Γκάτλιν. «Έμεινα έκπληκτος. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε ένα στάδιο και οι θεατές αποδοκιμάζουν έναν αθλητή», είπε ο Μπολτ. 

Επόμενος αγώνας του Μπολτ είναι οι προκριματικοί στα 200μ την Τρίτη και ο τελικός την Πέμπτη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs