Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Αίγινα: Συγκρατημένη αισιοδοξία των γιατρών για την 29χρονη που ακρωτηριάστηκε μερικώς - Πώς είναι η κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών


Πολύωρη μάχη έδιναν μέχρι χθες τα μεσάνυχτα οι χειρουργοί ορθοπεδικοί του ΚΑΤ για να σώσουν...
το αριστερό κάτω άκρο της 29χρονης αλλοδαπής που ακρωτηριάστηκε μερικώς έπειτα από τον εμβολισμό και την ανατροπή του σκάφους όπου επέβαινε με δεκάδες άλλους τουρίστες από ταχύπλοο στην Αίγινα.

Η εκτίμηση των ειδικών του ΚΑΤ για την επανασυγκόλληση του μέλους της γυναίκας στο ύψος της κνήμης ήταν συγκρατημένα αισιόδοξη. Ο μερικός ακρωτηριασμός σε συνδυασμό με τη σχετικά σύντομη πρόσβαση της τραυματία σε νοσοκομείο της Αττικής, επέτρεπαν στους γιατρούς να είναι θετικοί ως προς την εξέλιξη της κατάστασης. Ωστόσο, πιο ασφαλής πρόγνωση για το αποτέλεσμα της λεπτής και εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε χθες το απόγευμα η τραυματίας μετά τη διακομιδή της από την Αίγινα στο ΚΑΤ, θα γίνει σήμερα.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι άλλοι τρεις τραυματίες του μοιραίου συμβάντος -που στοίχισε τις ζωές τεσσάρων ατόμων, ανάμεσα στους οποίους ενα 5χρονο κοριτσάκι.
Ο 16χρονος που είχε διακομιστεί με πρόβλημα αναπνευστικό στους αεραγωγούς είχε καλή έκβαση και αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο. Αντιμετωπίσιμη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εκτιμήθηκε και η κατάσταση της υγείας των άλλων δύο τραυματιών. Ανάλογη ήταν η εικόνα και για τον τέταρτο τραυματία του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας -πρόκειται για αστυνομικό που είχε διακομιστεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών κι εκτιμήθηκε επίσης ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Google+ Followers