Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πλαστογραφημένα χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του Πρινς περιείχαν ουσία «50 φορές πιο δυνατή από την ηρωίνη»


Ένας μεγάλος αριθμός χαπιών που βρέθηκε στο σπίτι του Prince στο Paisley Park μετά τον θάνατό του, ήταν χάπια που περιείχαν...
φαιντανύλη, ένα συνθετικό οπιοειδές ναρκωτικό 50 φορές πιο δυνατό από την ηρωίνη, δήλωσε την Κυριακή ένας αξιωματούχος που συμμετέχει στην έρευνα.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε με την προϋπόθεση να παραμείνει ανώνυμος λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δήλωσε πως ένας μεγάλος αριθμός χαπιών είχαν πάνω του την ετικέτα «Watson 385». Σύμφωνα με το Drugs.com η συγκεκριμένη ετικέτα χρησιμοποιείται για να αναγνωρίζονται χάπια που περιέχουν μια μίξη ακεταμινοφαίνης και υδροκωδόνης.

Περίπου 12 χάπια βρέθηκαν σε γκαρνταρόμπα του σπιτιού του στο Paisley Park, αλλά η πλειοψηφία τους ήταν σε μπουκαλάκια Βιταμίνης C και ασπιρίνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε τσάντες και βαλίτσες, συμπεριλαμβανομένου και σε μια που ο Prince συνήθως έπαιρνε μαζί του.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας του Ιουνίου έδειχναν ότι ο Prince πέθανε στις 21 Απριλίου από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Ο αξιωματούχος δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως ο 57χρονος Prince δεν είχε λάβει καμία συνταγή γιατρού για ελεγχόμενες ουσίες στην πολιτεία της Μινεσότα στους 12 μήνες πριν πεθάνει. Οι αρχές ακόμα ερευνούν πως ο τραγουδιστής προμηθεύτηκε τα φάρμακα.

Ένα χάπι «Watson 385» πέρασε από ανάλυση από το γραφείο ποινικών συλλήψεων της Μινεσότα και βρέθηκε ότι περιείχε φαιντανύλη, λιδοκαΐνη, και μια ακόμα ακόμη ναρκωτική ουσία.

Ένα άλλο μπουκάλι ασπιρίνης είχε 64 χάπια. Μερικά από αυτά τα οποία πέρασαν από ανάλυση περιείχαν φαιντανύλη, λιδοκαΐνη και U-4770, ένα συνθετικό ναρκωτικό που είναι 8 φορές πιο δυνατό από την μορφίνη.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως ο Prince είχε μαζί του πολλά από αυτά τα χάπια στις 15 Απριλίου, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβιβαζόταν έκανε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Μολίν του Ιλινόις, αφού ο Prince αρρώστησε από υπερβολική δόση κάποιου φαρμάκου, καθώς πήγαινε προς την συναυλία που είχε στην Ατλάντα. Στον Prince δόθηκαν δύο δόσεις του φαρμάκου Narcan, ένα αντίδοτο που χρησιμοποιείται για να αντιστραφούν οι επιπτώσεις των υπερβολικών δόσεων οπιοειδών, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν υπήρχε παρουσία της ουσίας U-4770 στον τραγουδιστή αλλά τα επίπεδα της φαιντανύλης στον οργανισμό του ήταν αρκετά για να είναι τοξικά, δήλωσε.




Έλεγχοι που έγιναν στον Prince πριν τον θάνατό του δεν έδειξαν φαιντανύλη στον οργανισμό του, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν για πολύ καιρό χρήστης της ουσίας, αλλά πιθανόν να πήρε την μοιραία δόση μέσα στις 24 ώρες πριν τον θάνατό του.

Η αναφορά της αυτοψίας δείχνει επίσης πως ο Prince είχε στον οργανισμό του λιδοκαΐνη, διαζεπάμη και υδροκωδόνη, ισχυρίζεται ο αξιωματούχος. Η διαζεπάμη είναι ένα αγχολυτικό χάπι που πωλείται ως Valium. Είναι επίσης καταπραϋντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελεγχθούν επιληπτικές κρίσεις, από τις οποίες ο Prince υπέφερε από παιδί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs