Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η φωτογραφία του 5χρονου Ομράν που ενσαρκώνει όλο τον πόνο και την φρίκη του πολέμου στη Συρία


Αυτή είναι η εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου και που δείχνει την φρίκη και τον πόνο που περνάνε οι ά...
μαχοι και ειδικά τα παιδιά στο Χαλέπι της Συρίας.

Πρόκειται για τον 5χρονο Omran Daqneesh που βρίσκεται τραυματισμένος μέσα στα αίματα μετά από βομβαρδισμούς στην γειτονιά Qaterji, που βρίσκεται στο ελεγχόμενο από τους επαναστάτες ανατολικό Χαλέπι. Η επίθεση έγινε ή από αερομαχητικά του καθεστώτος του Άσαντ ή από αερομαχητικά της Ρωσικής αεροπορίας.

Η περιοχή έχει δεχθεί έναν μεγάλο αριθμό αεροπορικών βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επανακτήσουν τον έλεγχο στην πόλη από τις επαναστατικές φατρίες. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από ακτιβιστές δείχνει τον Omran να ανασύρεται από ένα σπίτι, καλυμμένος από χώμα και σκόνη, και να μεταφέρεται σε ένα κάθισμα σε ένα ασθενοφόρο, πριν οι διασώστες τον αφήσουν εκεί για να πάνε και πάλι πίσω στο σημείο του βομβαρδισμού. Ο Omran μένει μόνος του στο κάθισμα κοιτώντας με ανέκφραστο ύφος πριν αρχίσει να τρίβει το κεφάλι του που είναι καλυμμένο στο αίμα.




Λίγο αργότερα, άλλα δύο παιδιά βρίσκονται στο ασθενοφόρο. Συνολικά, τέσσερα παιδιά, δύο άντρες και μια γυναίκα, αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο Omran μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μ10 στην πόλη και αργότερα του δόθηκε εξιτήριο. Μια ακόμα φωτογραφία δείχνει το παιδί αφού έχει λάβει την ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο.

«Τι έκανε ο 5χρονος γιος σας σήμερα; O δικός μου έπαιζε μπάλα. Όχι ο Omran. Αυτός ανασυρόταν από τα συντρίμμια μετά από έναν βομβαρδισμό στην Συρία», έγραψε στο Τwitter η Sima Diab.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs