Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Τα 6 φαγητά που θεωρούνται... αφροδισιακά


Γράφοντας για το περιοδικό Clincal Automatic Research, η γιατρός Paula Sandroni αναφέρει 6 φαγητά που οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει στο...
πέρας της ιστορίας για να αυξήσουν την ερωτική τους επιθυμία, αλλά χωρίς να καταφέρνουν πάντα. Ωστόσο έχουν αποκτήσει φήμη που τα κατατάσσει στα αφροδισιακά. 



1. Σπαράγγια, καρότα, γλυκάνισο και μουστάρδα

Το γεγονός ότι λέμε «πικάντικες λεπτομέρειες» έρχεται από την πίστη ότι τα πικάντικα μπαχαρικά είναι αφροδισιακά. Αυτό πιθανόν συμβαίνει γιατί τα μπαχαρικά που εισέρχονταν από την ανατολή στην δύση θεωρούνταν εξωτικά. Φαγητά που περιείχαν αυτά τα μπαχαρικά όπως τα σπαράγγια, τα καρότα και η μουστάρδα χρησιμοποιούνταν ως αφροδισιακά.



2. Ρίζες μανδαγόρα και τα στείδια

Οι ρίζες μανδαγόρα και τα στρείδια έχουν θεωρηθεί και τα δύο εκλεπτισμένα φαγητά και ο λόγος που θεωρούνταν τέτοια έχει να κάνει με το σχήμα τους. Το σχήμα των ριζών του φυτού μανδαγόρα θεωρούνταν ότι μοιάζει με τα πόδια γυναίκας, ενώ το στρείδι με τα γεννητικά της όργανα.



3. Μυαλό από σπουργίτη και κουνέλια

Υποτίθεται πως η Αφροδίτη θεωρούσε τα σπουργίτια ιερά και, καθώς ήταν η θεά της αγάπης, οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως η κατανάλωση σπουργιτιών θα αύξανε τις ερωτικές τους επιθυμίες. Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με την θεώρηση των κουνελιών ως σύμβολα της γονιμότητας στην σύγχρονη κουλτούρα.




4. Αλκοόλ

Ενώ το αλκοόλ έχει αποδειχτεί ότι «χαλαρώνει» τις αναστολές, δεν αποτελεί εγγύηση για θετικά αποτελέσματα στην ερωτική σας ζωή. Ακόμα και αν δεν είστε από τους μεθυσμένους που κλαίνε και ουρλιάζουν, το πολύ κρασί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο σεξ.



5. Ισπανική μύγα

Όπως και το αλκοόλ, η κατανάλωση ισπανικής μύγας προκαλεί μια χημική αντίδραση, αλλά όχι απαραίτητα αυτή που θα θέλατε. Περιέχουν ένα ερεθιστικό που ονομάζεται cantharidin, που επηρεάζει τις μεμβράνες των γεννητικών οργάνων. Ήταν αυτή η αντίδραση που έκανε τους ανθρώπους στο παρελθόν να πιστεύουν ότι είναι αφροδισιακή. Άλλη παρενέργεια, βέβαια, είναι ο θάνατος λόγω νεφρικής ανεπάρκειας και γαστρεντερικής αιμορραγίας. Καλύτερα να μην δοκιμάσετε αυτό το αφροδισιακό φαγητό στο σπίτι.



6. Φλοιός δέντρου

Το εκχύλισμα του δέντρου yohimbe μπορεί να αγοραστεί στην Ευρώπη. Η πίστη ότι αυτό το εκχύλισμα είναι αφροδισιακό ξεκίνησε από παραδόσεις της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με τις οποίες ο φλοιός του συγκεκριμένου δέντρο μπορεί να θεραπεύσει την μειωμένη λίμπιντο στις γυναίκες και λειτουργεί ως ένα φυσικό Viagra για τους άντρες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs