Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ: Γιατί καταθέτει τώρα στο Λιμενικό η τέταρτη επιβάτης του σκάφους του 77χρονου;


Ο δικηγόρος θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας αμφισβητεί, επίσης, τις τελευταίες μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας...

Νέα ερωτήματα για την έρευνα σχετικά με το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα θέτει ο Αλέξης Κούγιας μετά την ειδηση ότι η τέταρτη επιβάτης του σκάφους με χειριστή τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο δηλώνει ότι θα προσέλθει για κατάθεση στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «η πολιτική αγωγή εκφράζει την απορία της για ποιο λόγο, εφόσον η υπόθεση δεν διερευνάται πλέον από το λιμενικό σώμα, αφού η προανάκριση ολοκληρώθηκε και ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται μετά την άσκηση της ποινική διώξεως στην Ε’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιώς, κα Βασιλική Αργύρη, στο διαδικαστικό στάδιο της ανακρίσεως, το Λιμεναρχείο Αίγινας συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ή εν δυνάμει κατηγορουμένων».

Παράλληλα ο κ. Κούγιας αμισβητεί τις τελευταίες μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν καταθέσεις και μαρτυρίες είτε του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας είτε του προσώπου που ρυμούλκησε το σκάφος του 77χρονου. Προαναγγέλλει, δε, ότι τις επόμενες ημέρες θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσει την επιχειρηματολογία και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.


Η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

Πληροφορηθήκαμε από διάφορα sites και δημοσιεύματα ότι πρόκειται να εμφανιστεί και να καταθέσει στο Λιμεναρχείο Αίγινας η κατά τους δικούς της ισχυρισμούς και κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου τέταρτη επιβαίνουσα στο σκάφος που προκάλεσε την θαλάσσια τραγωδία μεταξύ της νήσου Μονής και της νήσου Αίγινας στις 16.08.2016.




Η πολιτική αγωγή εκφράζει την απορία της για ποιο λόγο, εφόσον η υπόθεση δεν διερευνάται πλέον από το λιμενικό σώμα, αφού η προανάκριση ολοκληρώθηκε και ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται μετά την άσκηση της ποινική διώξεως στην Ε’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιώς, κα Βασιλική Αργύρη, στο διαδικαστικό στάδιο της ανακρίσεως, το Λιμεναρχείο Αίγινας συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ή εν δυνάμει κατηγορουμένων.

Όσον αφορά στις εμφανιζόμενες σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταθέσεις ή αυθόρμητες δηλώσεις κατοίκων Αίγινας και ειδικά του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Δημοτικού Συμβούλου Αίγινας κ. Νεκτάριου Λεούση, καθώς και του προσώπου που ρυμούλκησε το σκάφος που προκάλεσε τον όλεθρο κ. Αντώνη Μαλτέζου, αλλά και ενός πολυπράγμονος γνωστού στην κοινωνία της Αίγινας κ. Ιωάννη Πολυανίδη, η πολιτική αγωγή αμφισβητεί την αξιοπιστία όλων αυτών των προσώπων και τις επόμενες ημέρες, μετά την παραλαβή της δικογραφίας, σε δημόσια συνέντευξη τύπου παρουσία όλων των θυμάτων θα αναδειχθούν όλα όσα θα τεθούν υπόψη της Δικαιοσύνης, στην οποία η πολιτική αγωγή έχει αμέριστη εμπιστοσύνη.

Αθήνα, 25-08-2016

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs