Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Λαυράκι έβγαλε η ΓΓΔΕ από τις "μαυρες" ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Μύκονο


Απίστευτες υποθέσεις φοροδιαφυγής που ξεπερνούν κάθε φαντασία, εντόπισαν οι ελεγκτές στο βασίλειο της Μυκόνου. Λιμουζίνες που ενοικιάζονται με ...
εξωφρενικά ποσά αλλά ποτέ δεν δηλώνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν τρεις ή τέσσερις περιπτώσεις όπου ελέγχθηκαν και δεν υπήρξε το παραμικρό φορολογικό στοιχείο.

Η περιέργεια των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων χτύπησε έτσι νέα φλέβα φοροδιαφυγής. Πρόκειται για τις εταιρείες ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων σε κοσμοπολίτικα νησιά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο κλιμάκιο ελεγκτών, βρέθηκε στη Μύκονο. Κατά την άφιξή του στο νησί διαπίστωσε ότι τρεις λιμουζίνες ανέμεναν πελάτες στην πιάτσα των ταξί. Αμέσως οι ελεγκτές δεν έχασαν την ευκαιρία και ζήτησαν από τους οδηγούς των πολυτελών αυτοκινήτων, παραστατικά για την παροχή υπηρεσιών στους πλούσιους πελάτες τους αφού οι τιμές ενοικίασης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ξεκινούν από 800 ευρώ την ημέρα και αυξάνονται ανάλογα με το μοντέλο της λιμουζίνας. 



Κανείς από τους τρεις οδηγούς δεν διέθετε παραστατικά ενώ όσο ο έλεγχος ήταν σε εξέλιξη έφθασε για να παρκάρει στην «πιάτσα» μία ακόμα λιμουζίνα. Ζητήθηκαν παραστατικά και από τον νέο οδηγό με τα ίδια αποτελέσματα.






Αμέσως η έρευνα επεκτάθηκε σε όλες τις εταιρείες ενοικίασης λιμουζίνας στη Μύκονο και όπως αναφέρουν πηγές της ΓΓΔΕ ανάλογοι έλεγχοι θα τρέξουν σε όλα τα μεγάλα νησιά στα οποία παρέχονται τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Ενδεικτικό του μεγέθους της απόκρυψης εισοδημάτων είναι ότι η ταρίφα ξεκινά από τα 800 ευρώ την ημέρα και όσο αυξάνονται τα κυβικά και γίνεται πιο λαμπερή η μάρκα του αυτοκινήτου (άλλη τιμή έχει μια Bentley, άλλη μια Jaguar και πάει λέγοντας), τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός. Παρά το γεγονός ότι εταιρίες δεν είναι “μαύρες”, αλλά διαφημίζονται ακόμα και στο Ίντερνετ εντούτοις μαύρες είναι οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν και γι' αυτό η ΓΓΔΕ, διευρύνει τον κύκλο των ερευνών και σε άλλα νησιά, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει ανάλογη πρακτική.
Πηγή: imerisia.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs