Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μαργαριτάρι στον κόσμο - Το βρήκε ένας ψαράς που δεν γνώριζε την αξία του και το κράτησε για φυλακτό


Έχουμε συνηθίσει τα μικρά στρογγυλά μαργαριτάρια, τα οποία βέβαια κοστίζουν πανάκριβα, καθώς είναι...
περιζήτητα στην αγορά των κοσμημάτων. Στην περίπτωσή μας, το μαργαριτάρι δεν είναι μικρό και στρογγυλό, αλλά μακρύ, πλατύ και ζυγίζει... 34 κιλά!

Το απίστευτο αυτό δημιούργημα της φύσης, εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες και σύμφωνα με τις αρχές, πιθανότατα είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί στον πλανήτη.

Το ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι αυτό το τεράστιο μαργαριτάρι, με την αμύθητη αξία που φτάνει τουλάχιστον τα 100 εκατομμύρια δολάρια, βρέθηκε πριν από 10 χρόνια από έναν ψαρά, ο οποίος δεν γνώριζε την αξία του και το κράτησε στο καράβι του ως φυλακτό για... καλή τύχη! «Εντυπωσιαστήκαμε όταν μας το έφερε», δήλωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.




Το μαργαριτάρι αυτό είναι 30 εκατοστά στο μήκος και 34 κιλά βάρος. Το αμέσως επόμενο είναι το μαργαριτάρι του Λάο Τζου, το οποίος ζυγίζει... μόλις 6,4 κιλά! Απομένει η επίσημη πιστοποίηση από τις υπηρεσίες ότι συγκαταλέγεται στην κατηγορία των μαργαριταριών, ώστε να εκτιμηθεί και η αξία του.

 Το γνωστό μαργαριτάρι του Λάο Τζου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs