Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Έρευνα: Το ύψος επηρεάζει τις… πολιτικές σας πεποιθήσεις - Προς τα πού τείνουν οι ψηλοί


Όσο ψηλότερος είναι κάποιος, τόσο τείνει να σκέπτεται πιο συντηρητικά στα πολιτικά θέματα και να ψηφίζει...
ανάλογα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βρετανική έρευνα. Η μελέτη αποδίδει το φαινόμενο αυτό κυρίως στο ότι οι ψηλοί συνήθως βγάζουν περισσότερα χρήματα και εκ των πραγμάτων υιοθετούν περισσότερο συντηρητικές θέσεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Σάρα Γουότσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό πολιτικής επιστήμης "British Journal of Political Science", ανέλυσαν στοιχεία για 9.700 άτομα, που ρωτήθηκαν σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις τους και, στη συνέχεια, αυτές συσχετίσθηκαν με το ύψος τους.

Διαπιστώθηκε ότι για κάθε ίντσα (περίπου δυόμισι εκατοστά) μεγαλύτερου ύψους, η πιθανότητα κάποιος να ψηφίζει δεξιά, π.χ. το Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας, αυξάνεται κατά 0,6%.




Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ψηλοί άνθρωποι είναι πιο εύποροι από τους κοντούς (κατά μέσο όρο), ενώ άλλες έρευνες έχουν συσχετίσει το ύψος του εισοδήματος με τις πολιτικές προτιμήσεις (όσο υψηλότερο είναι το εισόδημα και ο πλούτος, τόσο πιο δεξιόστροφη είναι η προτίμηση). Τελικά όχι μόνο το ύψος του εισοδήματος, αλλά και το σκέτο σωματικό ύψος, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, «δείχνει» προς τα δεξιά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs