Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Πώς η Νεκρά Θάλασσα δημιούργησε ένα... φόρεμα από αλάτι!


Η καλλιτέχνης Sigalit Landau από το Ισραήλ, αποφάσισε για το τελευταίο της έργο, να βυθίσει στη Νεκρά Θάλασσα ένα μαύρο φόρεμα. Το ρούχο, μπήκε...
στα ιδιαιτέρως αλμυρά νερά της περιοχής το 2014 και πρόσφατα ανασύρθηκε στην επιφάνεια. Όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες που ακολουθούν, αποτελεί πραγματικά ένα θαυμάσιο δημιούργημα, ένα μαγικό αποτέλεσμα από το πέρασμα του χρόνου και τα στοιχεία της φύσης.

Το εν λόγω καλλιτεχνικό project, ονομάζεται Salt Bride και αποτελείται από μια σειρά οκτώ φωτογραφιών, ενώ εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο Dybbuk που γράφτηκε το 1914 από τον Solomon Ansky.

Η υπόθεση του έργου αφορά μια Εβραία που κυριεύεται από το πνεύμα το νεκρού της εραστή και το καλυμμένο με αλάτι φόρεμα της Landau, είναι μια αντιγραφή του φορέματος που φορέθηκε στην παραγωγή του δραματικού έργου τη δεκαετία του 1920. 

Η ίδια η καλλιτέχνης, κάθε τρεις μήνες τσέκαρε το ρούχο, θέλοντας να αποθανατίσει όλη την διαδικασία του κρυστάλλου που δημιούργησε το αλάτι στην επιφάνεια του. Εκτίθεται στην γκαλερί Marlborough Contemporary στο Λονδίνο.









Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs