Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δίνει ναρκωτικά στους εργάτες για να τελειώσουν γρήγορα έναν ουρανοξύστη


Έχει δώσει την έγκρισή του να χορηγείται στους εργάτες το ναρκωτικό κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (κρίσταλ μεθ)...
Ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί να κάνει την χώρα του ένα δυνατό κράτος, με πυρηνικά όπλα και με σχέδια να «κατακτήσει» ακόμα και το φεγγάρι, όπως δήλωσε στο Associated Press αξιωματούχος της υπηρεσίας για το Διάστημα στη χώρα.

Όμως, και τα κατασκευαστικά έργα στην Πιονγιάνγκ απασχολούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος επιθυμεί να τελειώσει γρήγορα ένα φιλόδοξο πρότζεκτ στην πρωτεύουσα της χώρας. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη 70 ορόφων, που θα αποτελείται από 60 πολυκατοικίες και για την ολοκλήρωση του οποίου εργάζονται αδιάλειπτα εκατοντάδες εργάτες από όλη την χώρα.


Όμως, επειδή ο Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρεί επιτακτική ανάγκη την άμεση ολοκλήρωση του έργου έχει δώσει την έγκρισή του να χορηγείται στους εργάτες το ναρκωτικό κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (κρίσταλ μεθ), ένα ναρκωτικό που οι χρήστες το παίρνουν είτε σνιφάροντάς το (εισπνέοντάς το από τη μύτη) ή καπνίζοντάς το ή παίρνοντάς το με ένεση. Μερικοί το παίρνουν ακόμη και από το στόμα, αλλά όλοι αναπτύσσουν μια ισχυρή επιθυμία να συνεχίσουν να το παίρνουν επειδή το ναρκωτικό δημιουργεί μια ψεύτικη αίσθηση ευτυχίας και ευημερίας, αλλά κόβει και το αίσθημα της πείνας ενώ η διάρκειά του είναι περίπου 12 ώρες.




Την σχετική αποκάλυψη έκανε ανώνυμη «πηγή» της κατασκευαστικής εταιρείας στο Radio Free Asia και η αντίδραση της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch ήταν άμεση.

Ο Phil Robertson, επικεφαλής της οργάνωσης στην Ασία, δήλωσε ότι πρόκειται για καταναγκαστική εργασία που θυμίζει την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Ναζί υπέβαλαν εκατομμύρια άτομα (τόσο Εβραίους, όσο και άτομα που ανήκαν σε άλλες μειονοτικές ομάδες) σε καταναγκαστική εργασία υπό εξαιρετικά απάνθρωπες συνθήκες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs