Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο κολυμβητής που δείχνει στον πατέρα του το μεσαίο δάχτυλο πριν από κάθε κούρσα - Το πιο παράξενο γούρι


Φανταστείτε ότι είστε στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο και ξαφνικά λίγο πριν οι αθλητές πάρουν θέση στους βατήρες...
ένας εξ αυτών σηκώσει το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του προς την κερκίδα όπου κάθεστε.

Πριν δε προλάβετε να συνέλθετε από το σοκ ένας μεσήλικας κύριος που βρίσκεται δίπλα σας, σηκώνει κι αυτός το μεσαίο του δάκτυλο σα να απαντά στον κολυμβητή.

Αν σας συμβεί μην ανησυχήσετε καθόλου! Βλέπετε αυτό είναι το απίθανο τελετουργικό που έχουν καθιερώσει ο Καναδός κολυμβητής Σάντο Κοντορέλι και ο πατέρας του εδώ και πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια τα τελευταία 13 χρόνια.

«Όταν ήμουν 8 χρονών με είχαν χτυπήσει κάποιοι μεγαλύτεροι κολυμβητές αλλά ο πατέρας μου μ’ έπιασε και μου είπε ότι πρέπει να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να δείξω σε όλους με έναν τρόπο ότι είμαι εκεί για να κολυμπήσω. Δείχνε λοιπόν σε εμένα το μεσαίο σου δάκτυλο κι εγώ θα σου δείχνω το δικό μου», εξήγησε ο Κοντορέλι, ο οποίος όμως σόκαρε την κοινή γνώμη στον Καναδά όταν στο πρωτάθλημα εφήβων, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά έκανε την συγκεκριμένη χειρονομία.

Μάλιστα αναγκάστηκε να απολογηθεί μέσω επιστολής για το συμβάν, αλλά και να εξηγήσει δημόσια ότι δεν το κάνει για να προσβάλει το κοινή ή κάποιον αντίπαλο του.





Επίσης με το πέρασμα των χρόνων προσπαθεί να μην το κάνει τόσο επιδεικτικά, αρκούμενος στο να σηκώσει το δάκτυλο μπροστά από το μέτωπο του, ωστόσο ήταν κατηγορηματικός στην ερώτηση για το αν το κάνει και στους Αγώνες του Ρίο.


«Ο κάθε αθλητής έχει τα γούρια του κι αυτό είναι το δικό μου. Κι η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που βλέπω τις αντιδράσεις του κόσμου, έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρον», είπε ο Κοντορέλι ο οποίος αύριο αγωνίζεται στα 100μ. ελεύθερο και την Πέμπτη στα 50μ. ελεύθερο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs