Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η περηφάνεια και το ξέσπασμα της μητέρας της Άννας Κορακάκη - «Δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο προπονείται σε ένα νταμάρι»


Η Άννα Κορακάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά Ολυμπιακό μετάλλιο στην σκοποβολή μετά από 96 χρόνια κατακτώντας...
το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η μητέρα της Φωτεινή Χριστοδούλου μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. Μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε:

«Είμαι πολύ περήφανη. Η επιτυχία ήρθε από σκληρή δουλειά από την κόρη και το σύζυγό μου (σ.σ. ο πατέρας της είναι και προπονητής της). Είναι δικαίωση των κόπων τους για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό. Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες».

Και συμπλήρωσε: «Επικοινωνούμε συχνά από χθες. Είναι ευτυχισμένη, αλλά έχει έναν ακόμη αγώνα μπροστά της και συνεχίζει το πρόγραμμα προετοιμασίας. Η Άννα έδειξε μεγάλη αφοσίωση στο άθλημα, δούλεψε πολύ μεθοδικά για πολύ καιρό και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους της».




Μάλιστα όπως ανέφερε η Άννα είχε ξεκινήσει με άλλο άθλημα και αλλού τελικά κατέληξε. «Ξεκίνησε το στίβο, αλλά κάποια σωματικά εμπόδια την έφεραν εκτός και ο μπαμπάς της την έφερε στη σκοποβολή. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε, αλλά μετά τις πρώτες προπονήσεις τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και ο μπαμπάς της είπε πως αν δουλέψει σε λίγα χρόνια θα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια ή Ολυμπιονίκης», πρόσθεσε η μητέρα της.










Περισσότερα: Η περηφάνεια και το ξέσπασμα της μητέρας της Άννας Κορακάκη | E-Radio.gr Ειδήσεις

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs