Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Συρμαλένιος: Δεν αποκλείονται και ποινικές ευθύνες για τα δάνεια στα ΜΜΕ και τα κόμματα


Για τις καταθέσεις των καναλαρχών και των τραπεζικών στελεχών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ...
διερευνά τα δάνεια των τραπεζών στα κόμματα και τα ΜΜΕ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος. Αναφερόμενος στη στάση του Σταύρου Ψυχάρη λίγη ώρα πριν την κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε πως ελπίζει να μην χρησιμοποιηθεί η επιτροπή ως ένα άλλοθι.

Σε σχέση με την κατάθεση του Φ. Μπόμπολα το μεσημέρι της Τρίτης ο βουλευτής δήλωσε πως «μια κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, με τα μέσα ενημέρωσης, τις τράπεζες και το παλιό πολιτικό σύστημα είναι μια κατάσταση διαπλοκής, αδιαφάνειας και μεθοδεύσεων που στόχο είχαν να καθοδηγηθεί ο ελληνικός λαός, και να δημιουργηθούν συνθήκες ποδηγέτησης της δημοκρατίας».

Πιστεύω ότι βγαίνουν πολύ σημαντικά στοιχεία, ενώ φαίνεται στη συνθήκη αυτή ότι ο ένας επιχειρηματίας «καρφώνει» τον άλλον, προσπαθώντας ο ένας να αποδώσει ευθύνες αλλού, και ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο ευνοούμενο από ότι οι υπόλοιπο, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συρμαλένιος.

Αν ο κ. Μπόμπολας αποφασίσει να δώσει χρήματα από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες τότε μπορεί να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις ενημέρωσης που του ανήκουν, εάν όχι δεν διαφαίνεται ότι θα μπορέσουν να επιβιώσουν, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο κ. Φ. Μπόμπολας άφησε ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα.

Σε σχέση με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τονίστηκε το γεγονός ότι ο κ. Μπόμπολας απαντώντας στο ποιος θα φταίει εάν κλείσει το κανάλι, απάντησε «οι μέτοχοι του» και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε ισχυριστεί ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Μανώλης Καψής.

«Ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί το Mega από τους μετόχους του» ανέφερε ο κ. Συρμαλένιος, ενώ συμπέρανε πως ο κ. Μπόμπολας έχει κάνει την επιλογή να μην συνεχίσει την παρουσία του στο Mega, αυτό εξάγεται από την όλη συζήτηση, ρίχνοντας την ευθύνη σε περίπτωση που κλείσει ο σταθμός, στους υπόλοιπους μετόχους.

«Τα συμπεράσματα το σύστημα ήταν ένα διαπλεκόμενο και αδιαφανές σύστημα με ελάχιστες εγγυήσεις αναφορικά με τις δανειοδοτήσεις που λάμβαναν. Αυτό δείχνει καθαρά ποια ήταν η διάθεση της εποχής εκείνης και του πολιτικού συστήματος που εξυπηρετούνταν από αυτή τη λειτουργία, πρόκειται για το τρίγωνο της διαπλοκής για το οποίο κάνουμε λόγο εδώ και καιρό» τόνισε ο Ν. Συρμαλένιος.





Μέχρι το τέλος της επιτροπής στα τέλη Σεπτεμβρίου θα προκύψουν εκτός από πολιτικές και ποινικές ευθύνες, «κάποιοι έχουν ευθύνες, και φυσικά πρόσωπα» ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η κυβέρνηση δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο από την διαπλοκή, που δεν έχει υπάρξει ξανά, δήλωσε στο τέλος της συνέντευξης του ο κ. Συρμαλένιος.
Πηγή: Στο Κόκκινο

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs