Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πιτυρίδα: Πέντε σπιτικές λύσεις από δερματολόγους


Η πιτυρίδα, η οποία συχνά συνοδεύεται από φαγούρα και ξηρότητα στο κρανίο, είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα.

Οφείλεται σε...
ευαισθησία της επιδερμίδας σε προϊόντα μαλλιών, στην ξηροδερμία ή στην ύπαρξη μυκήτων και αντιμετωπίζεται συνήθως με ειδικά σαμπουάν.

Δείτε ποιες σπιτικές λύσεις προτείνουν οι δερματολόγοι για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των λευκών νιφάδων.


1.Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας δρα ενάντια στους μύκητες που προκαλούν την πιτυρίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα του ελαίου για να κάνετε απαλό μασάζ στο κεφάλι και έπειτα να το αφήσετε να δράσει για 15-20 λεπτά πριν λουστείτε.


2. Μηλόξυδο

Χάρη στο υψηλό pH του, το μηλόξυδο προλαμβάνει την ανάπτυξη των μυκήτων στο τριχωτό της κεφαλής. Θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε διαλυμένο σε νερό, σε αναλογία ένα προς ένα. Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά και το αφήνετε για 15 λεπτά περίπου πριν το λούσιμο.


3. Ασπιρίνη

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, ένα συστατικό που δρα ενάντια στην πιτυρίδα. Κονιορτοποιήστε μερικά χάπια και αναμείξτε τα με νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα και στη συνέχεια εφαρμόστε στην επιδερμίδα του κρανίου. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε τη σκόνη με το αντιπιτυριδικό σαμπουάν σας για να ενισχύσετε τη δράση του.




4. Αλόη

Η αλόη βοηθά έμμεσα στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας, αφού δεν στοχεύει στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση των νιφάδων αλλά στην επακόλουθη φλεγμονή και στην φαγούρα. Χρησιμοποιήστε καθαρό τζελ αλόης απευθείας στο κρανίο.


5. Έλαιο τεϊόδεντρου

Το συγκεκριμένο έλαιο έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση. Προσθέστε λίγες σταγόνες στο σαμπουάν σας για άμεση ανακούφιση.
Πηγή: onmed.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs