Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πελέ: Θα ανάψω την φλόγα μόνο αν με αφήσουν οι χορηγοί μου


Την άδεια των χορηγών του θα πρέπει να πάρει ο Πελέ, όπως δήλωσε ο ίδιος, προκειμένου να μπορέσει να ανάψει την ολυμπιακή φλόγα στο...
γήπεδο Maracana, όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

"Έχω ένα συμβόλαιο που είμαι υποχρεωμένος να εκπληρώσω," είπε ο Πελέ στην Globo TV προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε διαβουλεύσεις με την αμερικάνικη εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα για την εμπορική ονομασία του, σχετικά με εάν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση από το Ολυμπιακή οργανωτική επιτροπή.

«Ως βραζιλιάνος, θα ήθελα πολύ να το κάνω,» είπε ο 75-χρονος, ο οποίος βοήθησε τη χώρα του να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές και μπορεί να ανάψει την φλόγα στο γήπεδο όπου σκόραρε το 1000ο του γκολ 1το 1969 .

Ο Πελέ είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης ολυμπιακής επιτροπής Κάρλος Αρθουρ Νουζμάν, τον ρώτησαν προσωπικά για την φλόγα και ότι θα έχει μία απάντηση αύριο ή νωρίς την Παρασκευή. Όπως τόνισε θα πρέπει να ακυρώσει ένα ταξίδι που έχει οργανωθεί από τους χορηγούς του. 





Ο Πελέ, που θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, έπαιξε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και είναι ο μόνος παίκτης που έχει κερδίσει το τρόπαιο τρεις φορές: το 1958 στη Σουηδία, όταν ήταν μόλις 17, το 1962 στη Χιλή και το 1970 στο Μεξικό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs