Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Το υπ. Παιδείας Κύπρου επέλεξε τουρκική αεροπορική εταιρεία να μεταφέρει μαθητές


Επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργείου Εξωτερικών στο υπουργείο Παιδείας

Αντιδράσεις προκαλεί...
η επιλογή του κυπριακού υπουργείου Παιδείας της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας «Pegasus», που εκτελεί πτήσεις και στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, για τη μεταφορά μαθητών και καθηγητών από την Κωνσταντινούπολη στην Τραπεζούντα, για να πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που έγινε τον Ιούλιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών, με επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζήτησε τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας για την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας και κατά πόσον εξετάστηκε το ενδεχόμενο άλλων εταιρειών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε στο ΡΙΚ ότι «ήταν καθήκον του Υπουργείου του να υποδείξει ορισμένα ευαίσθητα θέματα, που αφορούν αρμοδιότητες του». Αυτό που ζητήθηκε, πρόσθεσε, είναι ένας νέος κώδικας για τον τρόπο που θα διεξάγονται ταξίδια αποστολών και πώς θα γίνονται οι επιλογές αεροπορικών Εταιρειών».




Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε περίεργη και σκανδαλώδη τη διαρροή και δημοσιοποίηση της επιστολής. Την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας επέκριναν και πολιτικά κόμματα. Το υπουργείο Παιδείας διέταξε τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs