Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η εθνικίστρια, Γερμανίδα Φράουκε Πέτρι υποστηρίζει την οπλοκατοχή


Η επικεφαλής του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) υποστήριξε πως πρέπει να επιτραπεί στους...
πολίτες να έχουν στην κατοχή τους όπλα και συσκευές αυτοάμυνας, έπειτα από μια σειρά βίαιων επιθέσεων τον περασμένο μήνα.

Η υποστήριξη προς το AfD, που τάσσεται εναντίον των μεταναστών, αυξάνεται στη Γερμανία, εν μέρει λόγω της μεταναστευτικής κρίσης, και το κόμμα έχει πλέον έδρες σε οκτώ από τις 16 συνελεύσεις των γερμανικών κρατιδίων.

Μετά τις δύο ισλαμιστικές επιθέσεις και τα πυρά από έναν ψυχικά ανισόρροπο έφηβο τον περασμένο μήνα, οι Γερμανοί είναι ανήσυχοι και το AfD αναμένεται ότι θα αυξήσει τη δύναμη του στις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα στο Βερολίνο και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

"Πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται όλο και περισσότερο ανασφαλείς. Καθε νομοταγής πολίτης θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, την οικογένειά του και τους φίλους του", δήλωσε η Φράουκε Πέτρι στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα.

"Όλοι ξέρουμε πόσο πολύ χρόνο χρειάζεται μέχρι να φθάσει η αστυνομία επιτόπου, ιδιαίτερα σε αραιοκατοικημένες περιοχές", πρόσθεσε.

Γνωστή για τις πύρινες ομιλίες της προς τους υποστηρικτές του AfD, η Πέτρι προκάλεσε σάλο νωρίτερα φέτος όταν ζήτησε να επιτραπεί στη γερμανική αστυνομία να χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα εναντίον των παράτυπων μεταναστών.

Η Πέτρι απέρριψε εκκλήσεις να καταστούν αυστηρότεροι οι νόμοι για τα όπλα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έθιγε αξιοσέβαστους πολίτες και όχι αυτούς που αποκτούν όπλα μέσω του αποκαλούμενου "dark net", στο οποίο έχουν πρόσβαση μέσω ειδικών προγραμμάτων περιήγησης (browsers).

Αντίθετα επέκρινε "καταστροφικές περικοπές" στην αστυνομία και υποστήριξε πως το κράτος έχει χάσει το μονοπώλιό του στη χρήση βίας.

Η Γερμανία έχει από τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για τον έλεγχο των όπλων στην Ευρώπη. Οι κάτοχοι πυροβόλων όπλων πρέπει να έχουν άδεια οπλοκατοχής, για την απόκτηση της οποίας πρέπει κανείς να είναι πάνω από 18 ετών και να αποδείξει ότι έχει λόγο που χρειάζεται όπλο.

Ωστόσο οι σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία και τρεις θανατηφόρες επιθέσεις έχουν ενισχύσει το αίσθημα του ευάλωτου και έκαναν τους Γερμανούς να αγοράσουν συσκευές εκφοβισμού.




Ο αριθμός των Γερμανών που έκαναν αίτηση για την αποκαλούμενη "άδεια μικρών πυροβόλων όπλων", η οποία απαιτείται για να έχει κανείς στην κατοχή του πιστόλι με άσφαιρα ή σπρέι πιπεριού, σημείωσε αύξηση κατά 49% κατά το πρώτο εξάμηυνο του 2016 φθάνοντας τις 402.301, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές στατιστικές.

Ωστόσο οι άδειες για πυροβόλα όπλα μειώθηκαν σε 1,894 εκατ. στο τέλος Ιουνίου, σε σύγκριση με 1,898 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs