Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποπομπή διαιτητών και κριτών στη πυγμαχία - Αιτία διάφορα περίεργα αποτελέσματα


Οι φωνές στον κόσμο της πυγμαχίας για τη διαφθορά που πλήττει το άθλημα είχαν γίνει κραυγές τους τελευταίους μήνες με ...
τα ξένα ΜΜΕ να αφιερώνουν πολύ χώρο στις καταγγελίες για στημένα αποτελέσματα, στημένες κληρώσεις και χρηματισμό εμπλεκομένων προσώπων.

Διατηρώντας την ανωνυμία του στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας είχε καταγγείλει συγκεκριμένα κρούσματα διαφθοράς (με αφορμή τα προολυμπιακά τουρνουά, αλλά και τα ζευγαρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και αρκούσε το ξέσπασμα του Ιρλανδού Μάικλ Κόνλαν, ο οποίος αδικήθηκε κατάφωρα στον αγώνα του στην κατηγορία των 56 κιλών για να ξεσηκωθεί ακόμη μεγαλύτερος θόρυβος.

Έτσι λοιπόν εν μέσω γενικότερης κατακραυγής (καθώς φαίνεται ότι Ουζμπέκοι και Ρώσοι πυγμάχοι έχουν ευνοηθεί υπερβολικά στο τουρνουά) η AIBA πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε την αποπομπή από το τουρνουά ενός αριθμού διαιτητών και κριτών, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων αγώνων.




«Έγιναν συνολικά 239 αγώνες μέχρι τώρα και σε μια χούφτα από αυτούς υπήρχαν αποφάσεις που δεν ήταν στο επίπεδο που αναμέναμε και κατά συνέπεια οι εμπλεκόμενοι διαιτητές και κριτές δεν θα συνεχίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση στην οποία επιμένει ότι κάνει κάθε δυνατή ενέργεια για την πάταξη της διαφθορας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs