Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Διοικητική έρευνα στην ΕΛΑΣ για το θάνατο νεαρού Αλβανού


Διοικητική έρευνα για τη θανατηφόρα πτώση νεαρού Αλβανού από τον 2ο όροφο του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων στις...
3 Αυγούστου, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι διενεργήθηκε προανάκριση, το υλικό της οποίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 11 Αυγούστου, και αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση. Επίσης υπογραμμίζεται ότι Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών την επόμενη ημέρα του συμβάντος, στις 4 Αυγούστου, απέστειλε έγγραφο στην πρεσβεία της Αλβανίας, προκειμένου να αναζητηθούν και να ενημερωθούν οι συγγενείς του θανόντος.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο νεαρός, πρώην κρατούμενος, ο οποίος παρουσιαζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα στο πλαίσιο περιοριστικών όρων με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος, έπεσε θύμα βασανισμού και ανθρωποκτονίας από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές απέκρυψαν το περιστατικό για οκτώ ολόκληρες μέρες. Μάλιστα, οι συγγενείς του θανόντος επικαλούνται την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία, στον οποίο ανέθεσαν την εξέταση της σορού, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκαν κακώσεις.

Από πηγές της ΕΛΑΣ έγινε γνωστό ότι ο Αλβανός έπεσε από τον δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος, λίγη ώρα μετά την εμφάνιση του εκεί και αφού οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι είχε εκδοθεί νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ληστεία στον Πειραιά, αλλά δεν πρόλαβαν να του το ανακοινώσουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει και βίντεο που δείχνει τον θανόντα να κινείται μόνος του στον διάδρομο του Τμήματος, λίγο πριν την πτώση.

Επίσης, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κατά την νεκροτομή διαπιστώθηκαν κακώσεις, που όμως παραπέμπουν στην πτώση, ωστόσο επισημαίνουν ότι η επίσημη έκθεση δεν έχει ολοκληρωθεί.





Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σε αλβανικά ΜΜΕ σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό υπηκόου Αλβανίας, μετά από πτώση του από το δεύτερο όροφο του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων την 3-8-2016, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενεργήθηκε προανάκριση, το υλικό της οποίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την 11-08-2016, μέχρι την ιατροδικαστική έκθεση.


2. Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών την 04-08-2016 απέστειλε έγγραφο στην Πρεσβεία της Αλβανίας για το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να αναζητηθούν και να ενημερωθούν οι συγγενείς του θανόντος.


3. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού, με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs