Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Θες καλό σεχ μέσα στη σχέση; Δες τι πρέπει να κάνεις - Δεν είναι αυτό που νομίζεις


Σύμφωνα με νέα έρευνα η ίση κατανομή των εργασιών στο σπίτι ωθεί τα ζευγάρια να έχουν καλύτερη σeξουαλική ζωή, συγκριτικά με...
τα ζευγάρια στα οποία επομίζεται μόνο ο ένας τις δουλειές του σπιτιού (σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλυντήριο και τα συναφή).

Ειδικότερα, η μελέτη δημοσιεύτηκε στο The Journal of Marriage and Family, και σύμφωνα με τα εύρηματά της, τα ετερόφυλα ζευγάρια που χωρίζουν τις δουλειές του σπιτιού δίκαια, κάνουν περισσότερο σeξ, συγκριτικά με τα ζευγάρια που χωρίζουν τις δουλειές του σπιτιού άνισα.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως η σeξουαλική συχνότητα συνδέεται με τη συνολική ικανοποίηση της σχέσης, ενώ σημειώνουν πως ένας ευτυχισμένος γάμος είναι πολλές φορές ο δίκαιος γάμος.

Η ιστορικός Stephanie Coontz σημειώνει πως η ισότητα είναι εpωτική, ενώ λέει συγκεκριμένα: “Σήμερα η αγάπη στηρίζεται στα κοινά συμφέροντα, στις δραστηριότητες και στα συναισθήματα. Σε περίπτωση που η διαφορά ήταν κάποτε η βάση της επιθυμίας, η ισότητα γίνεται όλο και περισσότερο εpωτική”.


Ακόμη μία έρευνα που αποδεικνύει το ίδιο

Στα ίδια αποτελέσματα καταλήγει ακόμη μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα ζευγάρια που έχουν παιδιά, φαίνεται να είναι πιο ευτυχισμένα, όταν χωρίζουν ίσα τις ευθύνες απέναντι στα παιδιά τους. Τα ζευγάρια με παιδιά λαμβάνουν περισσότερη ικανοποίηση από τη σχέση τους, όταν τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα αναλαμβάνουν ίσα την φροντίδα και περιποίηση των μωρών τους (τάισμα, αλλαγή πάνας και τα συναφή).
Μπορούν οι δουλειές του σπιτιού να μας κάνουν καλό;

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα το καθάρισμα του σπιτιού είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα και την ψυχή μας. Ειδικότερα, οι σωματικές δραστηριότητες και οι οικιακές εργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, σε σημείο που μπορούν να αποτελέσουν και έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της ευημερίας μας.

Google+ Followers