Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

GoTopless Day: Γιατί δεκάδες Αμερικανίδες βγήκαν γυμνόστηθες στους δρόμους - Τεράστια συμμετοχή


Γυναίκες σε διάφορες Πολιτείες της Αμερικής βγήκαν την Κυριακή γυμνόστηθες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για...
την απαγόρευση της γυναικείας θηλής στον δημόσιο χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σειρά βίαιων περιστατικών ενάντια σε γυναίκες που θηλάζουν δημόσια ή φορούν ρούχα που κάνουν ορατές τις θηλές τους.

Η 28η Αυγούστου ήταν η φετινή ημέρα «GoTopless Day» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην πλησιέστερη Κυριακή της «Ημέρας Γυναικείας Ισότητας» στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί την καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Η Ναντίν Γκρέι, πρόεδρος του κινήματος GoTopless, ισχυρίζεται ότι το αίτημά τους για απελευθέρωση της γυναικείας θηλής είναι εξίσου σημαντικό με το δικαίωμα ψήφου.


Στόχος του κινήματος, σύμφωνα με την Γκρέι, είναι να δοθεί τέλος στο σοκ που προκαλείται στην θέαση του γυναικείου στήθους. Γι' αυτό τον λόγο, δεκάδες άνδρες και γυναίκες στη Νέα Υόρκη κατέβηκαν στους δρόμους γυμνόστηθοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη Πολιτεία δεν είναι παράνομο -ήδη από το 1992- να κυκλοφορεί μια γυναίκα γυμνόστηθη δημοσίως.
«Στη Νέα Υόρκη γιορτάζουμε το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθερα γυμνόστηθοι χωρίς να λαμβάνουμε κάποιο πρόστιμο ή να πηγαίνουμε φυλακή. Σε άλλα μέρη, θα ήταν μάλλον σαν μια διαδήλωση γιατί συνεχίζουν να γίνονται διακρίσεις», τόνισε η Γκρέι.


Google+ Followers