Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης τoυ Μαρινόπουλου από την Alpha Bank - Εθνική, Πειραιώς και Eurobank ενδιαφέρονται κι αυτές για χρηματοδότηση


Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση της αλυσίδας Μαρινόπουλος μετά την έγκριση από την Alpha Bank για τη χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου...
360 εκατ. ευρώ στην Σκλαβενίτης.

Το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος προβλέπει την χορήγηση δανείου 360 εκατ με επιτόκιο 1,5%, με τις τράπεζες να έχουν option για την απόκτηση του 25% της νέας εταιρείας, ενώ η Σκλαβενίτης θα μετέχει με ποσοστό 75%.

Η Σκλαβενίτης από την πλευρά της θα εισφέρει τα 125 εκατ. ευρώ στο νέο σχήμα, ενώ το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων θα δοθεί για την αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. Επίσης το σχέδιο διάσωσης προβλέπει την διαγραφή οφειλών προς προμηθευτές της Μαρινόπουλος σε ποσοστό έως και 50%.




Εκτός από την Alpha Bank θετικές στην χρηματοδότηση του νέου σχήματος που θα αναλάβει την αλυσίδα σουπερμάρκετ εμφανίζονται και οι άλλες τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Eurobank οι οποίες αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα για το θέμα αυτό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs