Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

O κολυμβητής με την κοιλίτσα έκλεψε την παράσταση στο Ρίο (Photo)


Οταν ανέβηκε στον βατήρα, για την εκκίνηση στον προκριματικό των 100 μ. ελεύθερο, η κοιλίτσα του συγκέντρωσε τα βλέμματα. Και στον...

τερματισμό, η διαφορά με τους υπόλοιπους τεράστια.

Τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία όμως για τον Ρόμπελ Κίρος Χάμπτε. Ο 24χρονος κολυμβητής από την Αιθιοπία ήταν ευτυχισμένος γιατί κατάφερε να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Ηταν ο μοναδικός από τους 59 κολυμβητές που μετείχαν στις προκριματικές σειρές που δεν ολοκλήρωσε την κούρσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ τερμάτισε σχεδόν 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο στη σειρά του.

Ομως οι φίλαθλοι, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά του, αποθέωσαν τον κολυμβητή που προέρχεται από μία χώρα που είναι πιο γνωστή για τους εντυπωσιακούς δρομείς της στα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, στον στίβο.




«Είμαι τόσο χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς αγώνες», είπε ο φοιτητής στο Reuters. «Ευχαριστώ τον Θεό», πρόσθεσε. «Ηθελα να κάνω κάτι διαφορετικό για τη χώρα μου, για αυτό επέλεξα την κολύμβηση. Ολοι στην Αιθιοπία τρέχουν, δεν κολυμπάνε. Εγώ δεν ήθελα. Δεν είχε σημασία σε τι θέση θα τερμάτιζα», εξήγησε.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs