Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

O πιο θλιμμένος Ολυμπιονίκης στο Ρίο - Ο Ρι Σε-Γκουάνγκ, από τη Βόρεια Κορέα έχει πολλούς λόγους για να μη χαίρεται


Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του άλματος, Ρι Σε-Γκουάνγκ από την απομονωμένη Βόρεια Κορέα, έγινε ο πρώτος γυμναστής...
στη χώρα του που φθάνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Όμως, ενώ ελάμβανε το χρυσό μετάλλιο και ήταν περιτριγυρισμένος από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και από ενθουσιασμένους θαυμαστές του, εκείνος προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.



Οι χρήστες στα social media αναφέρουν ότι παρατήρησαν την θλίψη στα μάτια του Βορειοκορεάτη αθλητή και στα σχόλια που ανάρτησαν τονίζουν ότι ο Ρι Σε-Γκουάνγκ είναι στενοχωρημένος επειδή έζησε στιγμές ελευθερίας στο Ρίο, έμεινε στις πολυτελείς εγκαταστάσεις για τους αθλητές και σύντομα, θα πρέπει να επιστρέψει στην μιζέρια της Πιονγιάνγκ.


«Είδα μια φωτογραφία του Βορειοκορεάτη αθλητή που πήρε το χρυσό μετάλλιο. Ο άνθρωπος έδειχνε τόσο θλιμμένος σαν να ήταν υπό την απειλή όπλου, όταν του απένειμαν το μετάλλιο», γράφει μια χρήστης και ένας άλλος αναφέρει: «Ο Ρι Σε-Γκουάνγκ έχει δει τον ελεύθερο κόσμο, αλλά ξέρει ότι πρέπει να επιστρέψει για χάρη της οικογένειάς του. Γι' αυτό, είναι γενναίος».

Πάντως, ο ίδιος ο αθλητής, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήμουν γεμάτος χαρά, επειδή έφερα την νίκη στον αρχηγό μας».


Τους αθλητές από τη Βόρεια Κορέα έχουν συνοδεύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι τους απαγορεύουν να επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα στην πόλη ή να κάνουν παρέα με άλλους αθλητές ενώ τους πήραν τα κινητά που προσέφερε δωρεάν η Samsung, ένας από τους χορηγούς των Αγώνων, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs