Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Μεγάλη κομπίνα με POS ξένης τράπεζας - Εκτελούσαν συναλλαγές χωρίς να αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε σπείρα που είχε στήσει μία απίστευτη κομπίνα με μηχανάκια POS (συσκευές τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες)....

Οπως αποκαλύπτεται, εταιρίες πουλούσαν στην Ελλάδα POS, τα οποία εκτελούσαν συναλλαγές χωρίς να αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ, αφού ήταν συνδεδεμένα με τράπεζα του εξωτερικού. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του κράτους.

Η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας κινήθηκε σε τρία στάδια. Το πρώτο ήταν να βρεθούν οι εταιρίες που πουλούσαν τις συσκευές ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το δεύτερο ήταν να εντοπιστούν τα καταστήματα που είχαν αγοράσει τα POS και εκτελούσαν συναλλαγές χωρίς να αποδίδουν φόρο. Το τρίτο ήταν να διερευνηθεί σε ποια τράπεζα κατέληγαν τα χρήματα.

Σύμφωνα με πηγές από την Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι καταστηματάρχες που είχαν αγοράσει τα συγκεκριμένα μηχανάκια καθώς γνώριζαν την «ιδιαιτερότητά» τους, με προφανές κίνητρο να μην αποδίδουν ΦΠΑ.




Εχουν ήδη γίνει 23 συλλήψεις ενώ κατασχέθηκαν 164 τερματικά POS εξωτερικού με τα οποία «παρακάμπτονταν» capital controls και Εφορία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs