Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο πρώτος trans αθλητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ σε διαφήμιση της Nike


Ο Chris Mosier, ο πρώτος transgender αθλητής που κατάφερε να ενταχθεί στην αντρική Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, είναι...
ο πρωταγωνιστής του νέου διαφημιστικού σποτ της Nike. 

Ο Μosier, αθλητής του διάθλου που ξεκίνησε τη μετάβαση του το 2010, κέρδισε τη συμμετοχή του στην αμερικανική ολυμπιακή ομάδα μόλις τo 2015.

«Ό,τι έχω κάνει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, από τότε που άρχισα την μετάβαση, έχει να κάνει με το μήνυμα "Just Do It"», δήλωσε ο 32χρονος αθλητής και συμπλήρωσε: «Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ήμουν ανταγωνιστικός απέναντι στους άντρες αθλητές, απλώς το έκανα. Κάθε επιτυχία που είχα από τότε, μου έδειξε ότι όλα είναι δυνατά. Με το να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να σταματήσει, με το να μην βάζω όρια και απλώς να το κάνω, έμαθα πολλά για μένα και ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να προωθήσω τη συζήτηση για τη συμμετοχή των τρανς στον αθλητισμό». 

Η διαφήμιση - μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας «Unlimited» της Nike - δείχνει τον Μόζιερ να μιλά για τη συμμετοχή του στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ. Ο αθλητής απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να συμμετέχει σε διάφορα events, αλλά και να αλλάζει στα αποδυτήρια. 





«Το να είμαι το πρώτο transgender άτομο στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ήταν ένα όνειρο για μένα που έγινε πραγματικότητα, αλλά και μία καταπληκτική ευκαιρία για άλλους ανθρώπους να ταυτιστούν με την επιτυχία ενός τρανς άντρα στον αθλητισμό», δήλωσε ο αθλητής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs