Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Πώς να σταματήσετε το WhatsApp από το να «σας καρφώνει» στο Facebook (Photo)


Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά πριν από δύο χρόνια, το Facebook ξόδεψε 19 δις. δολάρια, προκειμένου...
να εξαγοράσει το WhatsApp, την εφαρμογή επικοινωνίας κυρίως μέσω μηνυμάτων.

Πριν από λίγες ημέρες το WhatsApp άλλαξε τους Όρους Χρήσης του (ξέρετε, εκείνο το κομμάτι που κανείς δε διαβάζει και όλοι πατάμε το κουμπί «Agree»…) και επί της ουσίας μοιράζεται τα στοιχεία του κάθε χρήστη του με το Facebook.

Και όταν λέμε «μοιράζεται τα στοιχεία» των χρηστών, εννοούμε τα πάντα: αριθμούς τηλεφώνου, στοιχεία από τα μηνύματα, συνήθειες, τα πάντα! Πράγμα που, φυσικά, έχει προκαλέσει ανησυχία και οργή σε πολλούς χρήστες, αλλά και σε αρμόδιες υπηρεσίες.

Για παράδειγμα στη Βρετανία η επίτροπος αρμόδια για τις επικοινωνίες, Ελίζαμπεθ Ντέναμ τόνισε ότι οι αλλαγές στους όρους χρήσης του WhatsApp «προκαλούν ανησυχία, λόγω έλλειψης ελέγχου».

Στην ουσία, τώρα: αν δεν θέλετε να πετάξετε το WhatsApp από τη συσκευή σας, αλλά δεν θέλετε και να μοιράζεται όλα τα στοιχεία σας με το Facebook, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Μπορείτε να πάτε στους Όρους Χρήσεις και στο τμήμα «Read More» να αποεπιλέξετε τον όρο «Share my WhatsApp account information with Facebook»
2. Μπορείτε να κάνετε opt-out, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του WhatsApp, να κλικάρετε στο «Accounts» και να αποεπιλέξετε τον όρο «Share my accounts info».


Google+ Followers