Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τρόμος στις γαλλικές Άλπεις - 110 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ύψος 3.800 μέτρων - Πάνω από τους παγετώνες του Λευκού Όρους


Εκατόν δέκα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις καμπίνες του τελεφερίκ όπου επέβαιναν και το οποίο ακινητοποιήθηκε πάνω από...
τους παγετώνες του Λευκού Όρους, στις Άλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γαλλικών αρχών, οι 50 από τους 110 έχουν ήδη μεταφερθεί με ασφάλεια στα πεδινά.

Οι υπόλοιποι 60, ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσουν όλη τη νύχτα μέσα στο τελεφερίκ, αφού η επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα ανεστάλη λόγω ισχυρών ανέμων και αναμένεται να συνεχιστεί το πρωί.

Στους ανθρώπους αυτούς έχουν δοθεί κουβέρτες, τρόφιμα αλλά και αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους για τη δύσκολη νύχτα που έχουν μπροστά τους.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι «110 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ύψος 3.800 μέτρων στο τελεφερίκ» που συνδέει το Αιγκίγ ντι Μιντί (3.842 μέτρα), σε γαλλικό έδαφος, στο Πουάντ Ελμπρονέ (3.462 μέτρα) στα σύνορα με την Ιταλία», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νομάρχης της Άνω Σαβοΐας, Ζορζ Φρανσουά Λεκλέρκ.

Κάποια καλώδια μπλέχτηκαν μεταξύ τους γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας «για αδιευκρίνιστους λόγους» και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία του Λευκού Όρους δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά, εξήγησε στο AFP ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ.

Από την πλευρά του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή κι είχαν ως αποτέλεσμα να μπλέξουν τα καλώδια.




Οι αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν μια επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων από αέρος, όπου συμμετέχουν τρία ελικόπτερα από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

«Η επιχείρηση θα διαρκέσει κάποιο χρόνο όμως ο καιρός είναι καλός» διευκρίνισε ο Ντεσαβάν.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους πελάτες. Διαθέτουν νερό και μέσα επικοινωνίας όμως αρχίζουν να δυσανασχετούν καθώς έχει περάσει πολλή ώρα» πρόσθεσε ο υπεύθυνος, πριν ξεκινήσουν τα ελικόπτερα για τη διάσωση των ανθρώπων.

Η διαδρομή με το τελεφερίκ "Panoramique Mont-Blanc" είναι μήκους 5 χιλιομέτρων και διαρκεί περίπου 35 λεπτά, ωστόσο οι επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί αρκετές ώρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs