Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από 11.000 πρόσφυγες σε τρεις ημέρες στην Ευρώπη - Εκρηκτική η άνοδος των ροών


Αντιμέτωπη με το πρόβλημα που η ίδια επιχείρησε να αποτινάξει με τη γνωστή τακτική του «στρουθοκαμηλισμού», βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς...
τα τελευταία 24ωρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι προσφυγικές ροές τόσο από το Αιγαίο, όσο και από τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 11.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασωθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές και βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος, ζητώντας άσυλο.

Η συντριπτική πλειοψηφία διέσχισε τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία, χρησιμοποιώντας ξύλινες βάρκες, φουσκωτά σε κακή κατάσταση, αλλά και μεγάλα πλοία.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Την Κυριακή διασώθηκαν από τις ιταλικές αρχές 1.600 άτομα. Τη Δευτέρα ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 6.600 και την Τρίτη προστέθηκαν άλλοι 3.000, αναδεικνύοντας ένα πρόβλημα, το οποίο η Ευρώπη προσποιείται ότι δεν υπάρχει και αδυνατεί να αντιμετωπίσει ευθέως, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξαν ημέρες που ο αριθμός των προσφύγων άγγιζε τους 3.000 σε μία ημέρα. Ποτέ άλλοτε, όμως, δεν έφτασαν 11.000 άτομα μέσα σε ένα τριήμερο, γεγονός που επισημάνθηκε από τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων για τη διάσωσή τους.




Ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων στη Λιβύη δήλωσε πως αυτό το διάστημα είναι που ευνοεί το ταξίδι των προσφύγων, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή πέφτουν και οι βάρκες που τους μεταφέρουν μπορούν να διασχίσουν την επικίνδυνη θάλασσα και μεταβούν στην Ιταλία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs