Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ο νεότερος φοιτητής πρωτοκλασάτου πανεπιστημίου είναι 12 ετών (Photos)


Στην ηλικία των 2 ετών ο Τζέρεμι Σούλερ διάβαζε βιβλία στα αγγλικά και στα κορεατικά. Στα 6 μελετούσε ....
μαθηματικά και άλγεβρα. Τώρα στην ηλικία που τα περισσότερα παιδιά ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το γυμνάσιο, ο 12χρονος Τζέριμι είναι πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστημίου Κορνέλ, ο νεότερος που υπάρχει καταγεγραμμένος στα μητρώα των πανεπιστημίων των πρωτοκλασάτων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, τα οποία αποτελούν την περιβόητη «Άϊβι Λιγκ».


«Είναι ριψοκίνδυνο να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά αν συνεχίσει σε αυτή την πορεία και με το ίδιο πρόγραμμα, μια μέρα θα επιλύσει μερικά προβλήματα τα οποία δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί. Αυτό είναι συναρπαστικό» αναφέρει για τον Τζέρεμι ο πρύτανης του τμήματος Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ, Λανς Κόλλινς.


Ο Τζέρεμι, παιδί δυο μηχανικών διαστημοπλοίων, ζει στο Τέξας και έκανε μαθήματα κατ’ οίκον και στην ηλικία των 10 ετών έδειξε πως ήταν έτοιμος πνευματικά να φοιτήσει σε κολέγιο. Όπως αναφέρει ο πρύτανης του πανεπιστημίου αυτό που ουσιαστικά «σφράγισε» την φοίτηση του Τζέρεμι στο Κορνέλ ήταν το γεγονός πως οι γονείς του μικρού δέχθηκαν να μετακομίσουν από το Τέξας στην Νέα Υόρκη με την εταιρεία στρατιωτικού εξοπλισμού Lockheed Martin όπου δουλεύουν οι γονείς να πραγματοποιεί την μετάθεσή τους από το Τέξας στη Νέα Υόρκη ώστε να διευκολύνει την φοίτηση του Τζέρεμι στο πανεπιστήμιο.




Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs